Archieven

Dit bericht is 3162 keer gelezen

LEKKERKERK – De punaises die zijn aangebracht in de bestrating van het winkelgebied van Lekkerkerk, houden de gemoederen in het centrum bezig. “Ze zijn spekglad, net bananenschillen”, hield Wisja Pannekoek van de eenmansfractie Waard 18 de gemeenteraad dinsdagavond voor.

De punaises dienen als afscheiding tot waar er geparkeerd mag worden. Pannenkoek zegt echter geregeld aanmerkingen te horen op deze nieuwste aanpassing. “Marktkooplieden, winkelend publiek en winkeliers geven aan de punaises gevaarlijk te vinden.  Ze zijn spekglad, net een rij bananenschillen. Ik ben geen verkeersdeskundige, maar qua veiligheid is dit misschien niet de beste oplossing.”

Pannekoek kreeg in zijn betoog bijval van andere fracties.

Volgens verkeerswethouder Bert Bening zijn de ‘punaises’ aangebracht om te voorkomen dat auto’s met hum neus tegen de winkelpuinen parkeren. Bedoeld om veiliger situatie te creëren, waarbij mensen met een fysieke beperking niet gehinderd worden bij het winkelen.

Het centrum van Lekkerkerk is aanwezen als shared-space gebied: gedeelde ruimte. Dit houdt in dat er verschillende verkeersdeelnemers (voetgangers, fietsers en automobilisten) van hetzelfde gebied gebruik maken. In het gebied is geen onderscheid gemaakt tussen rijbaan, fietspad en wandelpaden.

Bening zegde toe te kijken naar wat te doen met de gladheid van de ‘punaises’. “Wel willen we de shared-space zoveel mogelijk behouden.”

Dit bericht is 3162 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief