Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 1728 keer gelezen

SCHOONHOVEN – De musical ‘Charlie’ is gebaseerd op het verhaal van Charlie & the Chocolate Factory. In het laatste weekend van mei worden vier voorstellingen gegeven op een passende locatie. De Ondernemersfabriek is opengesteld om de spelers van Het Cultuur Station te laten schitteren.

“We waren voor deze voorstelling op zoek naar een industriële ruimte”, geeft Evelien Isphording aan. “De Ondernemersfabriek is een geweldige locatie daarvoor.” Samen met collega Marlou Koevoets heeft ze de musical vorm gegeven. Het originele script is vertaald door haar moeder. Vervolgens is van alles aangepast, maar wel met behoud van de originele verhaallijn.

Gesneden koek voor regisseuse Evelien die op jaarbasis zo’n tien tot vijftien verschillende producties voor haar rekening neemt. Collega Marlou is als zangcoach verantwoordelijk voor zang en muziek. Op basis van auditie zijn voor deze musical de beste zangers en zangeressen geselecteerd.

Creatief en leuk
Tijdens de doorloop wordt alles genoegzaam gadegeslagen door Jesse Kliek, directeur van De Ondernemersfabriek. Dagelijks is hij druk om tuinen aan te leggen en te onderhouden. Zijn hoveniersbedrijf heeft hij anderhalf jaar geleden uitgebreid met verhuur van werkruimte aan zzp-ers. ‘Zo ontstaat een community waar mooie dingen uit ontstaan’, vertelde Jesse in een eerder interview. “De volgende stap is dat de middenruimte in zijn Ondernemersfabriek beschikbaar is voor evenementen. Alles past zolang het creatief en leuk is en een toevoeging voor Schoonhoven en de Krimpenerwaard”, maakt hij duidelijk. “We gaan de komende tijd veel nieuwe dingen ontwikkelen. Deze musical is een mooie eerste stap.”

Gouden wikkel
De Nederlandse versie van het verhaal is ‘Sjakie en de Chocoladefabriek’. “Als kind heb ik het boek gelezen en ademloos naar de film gekeken”, blikt Marlou terug naar haar jeugdjaren. In één adem vertelt ze het verhaal over Charlie, een arm jongetje die woont bij zijn opa en oma. In het dorp staat de mysterieuze chocoladefabriek van Willy Wonka. De fabriek waar niemand lijkt te werken. Het kind die een gouden wikkel vind in zijn chocoladereep, die mag naar binnen voor een rondleiding. Charlie is de gelukkige en beleeft in de fabriek allerlei avonturen.

De musical Charlie wordt opgevoerd zaterdag 28 en zondag 29 mei in De Ondernemersfabriek, Achterwetering 24 in Schoonhoven. Vier voorstellingen worden opgevoerd. Toegang 15,- per persoon. Kijk voor alle informatie op de site van Het Cultuur Station.

 

 

Dit bericht is 1728 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief