Archieven

Dit bericht is 832 keer gelezen

AMMERSTOL – “Het is voor hen echt even een uitje, weg uit de sleur van alledag”, zegt Inge Scheer, voorzitter lokale commissie Ammerstol – WelZijn Krimpenerwaard, over de ouderen die aanwezig zijn bij de Sterren Playbackshow en Crazy Bingo in het H. Zanenhuis in Ammerstol. Het zijn twee van de verschillende activiteiten die worden georganiseerd om ouderen een leuke middag te bezorgen.

Onder andere de Zangeres zonder Naam komt op bezoek in Ammerstol om een spetterend optreden te geven. De sfeer zit er goed in bij het publiek. Iedereen zingt en klapt mee tijdens haar performance van ‘Mexico’. Die gezellige sfeer is precies de bedoeling van deze playbackshow die de lokale commissie van Ammerstol organiseert.

“De mensen willen er graag even uit”, zegt Scheer. Ook zij treedt op tijdens de playbackshow. “Je merkt gewoon dat de mensen vaker thuis blijven en dat er minder sociaal contact is. En dat is juist heel belangrijk voor de mensen.”

Verschillende activiteiten
De lokale activiteiten commissie van Ammerstol verzorgt wekelijks verschillende activiteiten in het H. Zanenhuis voor ouderen. “We organiseren elke dinsdagmiddag de soos voor de mensen. Daar kunnen ze dan kaarten en spelletjes doen. En op maandag, woensdag en vrijdagmiddag hebben we hier de biljarters”, vertelt Scheer.

“Zij kunnen hier dan lekker de hele middag biljarten. Op donderdagmiddag doen we de activiteiten zoals vandaag de playbackshow en bingo. Volgende week gaan we chocoladeletters maken met de mensen die dat leuk vinden. Het is gewoon heerlijk om zulke activiteiten voor het hele seizoen te doen.”

‘Weg van dagelijkse sleur’
Even weg van alle dagelijkse sleur betekent heel veel voor de mensen die deze activiteiten bezoeken. “De sociale contacten met elkaar, het koffie drinken, de activiteiten. Je merkt echt dat men er zo vrolijk van wordt en daardoor weer blij naar huis gaat. Ze kijken elke keer uit naar de volgende keer”, laat Scheer weten.

Dat is ook even anders geweest tijdens de coronacrisis en lockdowns. “Het heeft heel veel gedaan met de mensen. En het doet hen nog steeds heel veel. We hebben ruim anderhalf jaar niks kunnen organiseren voor ze. We hebben vorig jaar één keer kegelen op het terras kunnen doen. Toen was alles weer even open en dan zie je gewoon dat deze mensen opbloeien.”

WelZijn Krimpenerwaard
“Tijdens de lockdown hebben wij als commissie belrondes gedaan”, gaat Scheer verder. “Ieder commissielid heeft toen verschillende mensen gebeld die hier normaal altijd naar activiteiten komen. Aan de telefoon maakte we dan even een praatje en vroegen we hoe het ging en of ze nog ergens tegenaan liepen.”

“Wij zijn natuurlijk ook een onderdeel van WelZijn Krimpenerwaard. Je merkt gewoon heel veel eenzaamheid, angst, maar ook wel van ‘ja ik puzzel en ik kom de dag wel door..’, maar corona doet echt heel veel met de mensen. Ook met het geheugen. Het is natuurlijk belangrijk dat ook dat allemaal actief blijft.”

‘Onzekere tijden’
Ook nu met de oplopende aantal besmettingen is het de vraag hoe lang de activiteiten in het H. Zanenhuis door kunnen gaan. “Het is weer een onzekere tijd”, zegt Scheer tijdens het ontvangst van de bezoekers.

“Je ziet het dagelijks oplopen en elke persconferentie is het afwachten, maar we houden het zelf ook in de gaten. Tot nu toe hebben we hier gelukkig geen coronagevallen in het gebouw. Maar we houden het wel heel erg goed in de gaten en vragen iedereen bij klachten thuis te blijven”, aldus Scheer.

Dit bericht is 832 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief