Archieven

Dit bericht is 1114 keer gelezen

OUDERKERK A/D IJSSEL – Spirit heeft een overtuigende overwinning geboekt in en op Rozenburg. In de eerste wedstrijd na de winterstop werd met 1-4 gewonnen.

De trainer was vooraf opgewekt. Met een volledig fitte bank werd de competitie hervat. Na de vele blessures konden er nu in de voorste linie keuzes gemaakt worden. De keuze viel op Timme van Hof, Ruben Slooff en Laurens Visser. De laatste speelde zijn eerste competitiewedstrijd na een operatie aan zijn voet.

In de andere linies hoeft weinig gepuzzeld te worden. Zolang iedereen fit blijft zal de verdediging blijven staan zoals deze al bijna het hele seizoen op het veld staat. Spirit heeft de minst gepasseerde defensie van de tweede klasse D. Ook het middenveld lijkt momenteel op zijn sterkst. Opvallend knap is dat de jonge Cris de Jong daar zijn plekje verworven heeft.

Spirit kwam op het koude sportcomplex van Rozenburg al vroeg op voorsprong. Timme van Hof schoot uit een corner binnen (0-1). Binnen het kwartier leken de geel-witten op rozen te zitten toen Ruben Slooff de voorsprong verdubbelde.

Na rust zette de thuisclub meer druk op de Ouderkerkse verdediging. De solide defensie hield stand totdat na ruim een uur spelen een glijpartij afgestraft werd en Rozenburg terug in de wedstrijd kwam (1-2).

De Rozenburgers mochten niet lang hopen op een beter resultaat. Een paar minuten later schoot Tim van der Zee namelijk een vrije trap fraai binnen en zette zo het verschil in doelpunten weer op twee (1-3). Ook de derde aanvaller wist het net te vinden. Spits Laurens Visser rondde een fraaie actie van invaller Raoul Haliwela beheerst af en zette de daarmee de 1-4 eindstand op het bord.

Komende zaterdag komt Alexandria’66 in Ouderkerk op bezoek. De Rotterdammers verloren op eigen veld van Vitesse Delft met 2-4. Koploper Sparta speelde onverwachts gelijk bij CWO (3-3) en zag alle achtervolgers twee punten inlopen. Sparta houdt nog wel een voorsprong van minimaal vier punten.

Onderin liepen DeltaSport en De Zwerver weer tegen een nederlaag aan. Het degradatieduel tussen Strijen en De Zwerver werd door Strijen met 2-1 gewonnen en mag daardoor nog steeds hoop houden degradatie te ontlopen. Dat wordt voor De Zwerver steeds moeilijker, want het verschil is ondertussen vijf punten. Voor DeltaSport wordt het nog moeilijker. Met een achterstand van acht punten lijkt rechtstreekse degradatie bijna onontkoombaar. De Vlaardingers verloren op eigen veld met 1-3 van DCV. De ploeg uit Krimpen steeg daarmee naar de zesde plaats, een plaatsje lager en twee punten minder dan Spirit.

Door Eric de Vendt.

Dit bericht is 1114 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief