Archieven

Dit bericht is 750 keer gelezen

OUDERKERK A/D IJSSEL – Terwijl veel sportclubs te maken hebben met een verlies aan leden, blijft voetbalvereniging Spirit uit Ouderkerk aan den IJssel maar groeien. Wist de zaterdag tweedeklasser nog niet eens zo heel lang geleden te melden dat de magische grens van 1000 leden was bereikt, nu is zo dat begin maart zich het 1100ste lid aangemeld heeft.

Opmerkelijk hierbij is dat de groei in alle geledingen van de vereniging plaatsvindt. Daar waar de afgelopen jaren het aantal dames en meisjes enorm is toegenomen (inmiddels zijn er al meer dan 225 dames en meisjes lid van de club), stromen er ook veel aanmeldingen binnen bij de jongens en de senioren mannen. Hierbij wordt ook een trend waargenomen van instroom via andere (regio-)clubs.

Ondanks de coronacrisis vinden er, uiteraard binnen de geldende regels, bijna iedere dag activiteiten plaats bij Spirit. “Zodra het weer kon is er bij de jeugd gewoon doorgegaan met de trainingen en onderlinge wedstrijden”, laat clubvoorzitter Henk Lammertse weten. “Nu ook de volwassenen tot en met 27 jaar weer minder beperkingen hebben opgelegd gekregen, worden er binnen dat segment ook daar weer volop activiteiten waargenomen. De selectie-elftallen zijn daarbij overigens altijd door blijven trainen in de groepssamenstelling zoals die was voorgeschreven door het RIVM.”

Het grote aanbod aan activiteiten binnen de club, gecombineerd met de geweldige faciliteiten en hoog aangeschreven jeugdopleiding ziet Lammertse als de hoofdoorzaken van de onstuimige groei van de laatste jaren van Spirit. “Daarnaast staat onze club bekend om de gezellige en veilige omgeving die het biedt aan haar leden. Het waarden- en normenbeleid heeft een aantal jaren geleden landelijke aandacht gekregen.”

Spirit, dat dit jaar hoopt haar 75-jarig jubileum te vieren, is met haar 1100 leden veruit de grootste voetbalvereniging van de regio en vervult hiermee dan ook echt de door haar beoogde regio-functie.

Dit bericht is 750 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief