Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 706 keer gelezen

OUDERKERK A/D IJSSEL – Spirit heeft de eerste competitiewedstrijd met 3-2 gewonnen van Alexandria’66. De wedstrijd werd uiteindelijk pas in de slotminuten beslist door een doelpunt van Ruben Slooff.

Het duurde lang voordat de wedstrijd pas echt op gang kwam. Beide ploegen kwamen het eerste half uur niet echt in het spel. Spirit kreeg in de beginfase wel een paar kleine kansjes, maar Robbin Brouwer en Lukas Bos konden de Rotterdamse doelman met hun inzet niet in moeilijkheden brengen.

De eerste serieuze kansen kwamen in het laatste kwartier van de eerste helft. Met een katachtige redding voorkwam Wouter Korteweg dat de thuisploeg op achterstand kwam. Even later kregen de bezoekers nog een grote mogelijkheid om de score te openen. Vlak voor rust kopte Kevin Kriek een voorzet van Niels de Vries in de uiterste hoek. Dit keer kon de keeper van Alexandria’66 uitblinken door de bal naast zijn doel te werken.

In de tweede helft drongen de bezoekers wat meer aan. Dat resulteerde in een aantal kansjes. Maar ook nu kwam de Ouderkerkse doelman niet in problemen.

Het vervolg van de wedstrijd was een ware thriller, dat begon na een uur spelen. Stefan Bitter dwong de keeper tot het uiterste te gaan door een hard schot van twintig meter net over het doel te tikken. Uit de corner kopte Bitter bijna alsnog in, maar weer kon de goalie zijn doel schoon houden.

Een paar minuten later was het wel raak. Niels de Vries maakte het Ouderkerkse publiek gelukkig door de 1-0 op het scorebord te zetten.

Lang kon Spirit niet genieten van de voorsprong want ruim vijf minuten later kwam Alexandria’66 langszij (1-1). De ploeg van Richard van Cappellen rechtte zijn rug en kwam een paar minuten na de gelijkmaker weer op voorsprong. Een voorzet van Robbin Brouwer kwam perfect op het hoofd van Ruben Slooff: 2-1.

Nu was het de beurt weer aan Alexandria’66 om zijn veerkracht te tonen. Nadat het eerst een schot op de lat liet belanden, kreeg het de hulp van Wouter Korteweg om weer op gelijke hoogte te komen. Een onnodige overtreding bij het uitkomen van de doelman werd door scheidsrechter Steenbergen bestraft met een penalty. Die werd dankbaar benut: 2-2.

Op dat moment waren er nog slechts acht minuten te spelen en de eerste competitiewedstrijd leek op een gelijkspel af te stevenen. De apotheose kwam pas in de negentigste minuut. Ruben Slooff profiteerde van een misser in de verdediging van Alexandria’66. De centrale verdediger, die verder een uitstekenede wedstrijd speelde en een plaag was voor de Ouderkerkse aanvallers, kopte volledig mis en Ruben Slooff kon alleen op het doel af gaan en beheerst de winnende treffer op zijn naam zetten.

Spirit kwam met de schrik vrij. Het speelde zelf niet altijd goed, maar toonde weerbaarheid. En dit keer leverde dat uiteindelijk de eerste drie punten op van het seizoen.

Zaterdag gaat Spirit op bezoek bij Rozenburg, dat zaterdag niet zo rooskleurig begon. Op bezoek bij CWO leed het maar liefst een 6-1 nederlaag. Met deze uitslag is CWO koploper na de eerste speelronde, waarin maar liefst 33 doelpunten te zien waren. FC Binnenmaas kwam tegen Sparta, na een 0-3 achterstand met rust, terug naar 3-3. DCV won met 2-0 van CION. Dezelfde eindstand stond op het scorebord bij Pelikaan tegen Strijen. DeltaSport en Charlois hielden elkaar met 3-3 in evenwicht. Hellevoetsluis won met 1-4 bij SVS.

Door Eric de Vendt.

Dit bericht is 706 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief