Archieven

Dit bericht is 1139 keer gelezen

OUDERKERK A/D IJSSEL – Spirit heeft ook de tweede wedstrijd van dit jaar gewonnen. De Ouderkerkers wonnen op eigen veld met 2-0 van Alexandria’66.

In een niet hoogstaande wedstrijd creëerde de ploeg van Richard van Cappellen met name in de eerste helft wel diverse kannsen, maar maakte pas halverwege het eerste bedrijf het verschil. Ruben Slooff werkte de voorzet van Tim van der Zee gretig achter de Rotterdamse doelman (1-0). Eerder kreeg de aanvaller al een kopkans en kopte Timme van Hof in de openingsfase naast.

In de twee helft namen de bezoekers wat meer het initiatief. Spirit leunde op de solide verdediging, die ook zaterdag nauwelijks kansen weg gaf.

Toch moest keeper Bastiaan Haasnoot een aantal keer redding brengen. De voormalige eerste doelman heeft zich, na een goed gesprek in de winterstop, weer bij de selectie gevoegd en verdedigde zaterdag het doel omdat Max van Herk op vakantie was.

Na een uur spelen kwam Spirit wat meer in het spel. Met Amine Karroum als ‘verse’ kracht kwam er wat meer creativiteit naar voren. En ook nadat Raoul Haliwela en Ingmar Burema in het veld waren gekomen, werd de druk op het Rotterdamse doel vergroot. De laatste twee invallers waren dan ook betrokken bij de bevrijdende 2-0. Stefan Bitter, die eerder een door hem genomen vrije trap met moeite uit het doel zag worden getikt, zette de aanval op. Via Timme van Hof kwam de bal bij Burema. Raoul Haliwela, die een minuut eerder te zacht intikte, verzilverde nu wel het buitenkansje (2-0).

Nadat een week eerder op bezoek bij Rozenburg een ruime overwinning werd gepakt, hadden de geel-witten zaterdag weer moeite om het net te vinden. Achterin werd wel de ‘nul’ gehouden, maar Spirit maakte het zichzelf tot het laatste moment moeilijk door niet eerder de wedstrijd op slot te gooien.

Met de overwinning nestelt Spirit zich steviger in de kleine middenmoot, die eigenlijk uit drie ploegen bestaat. Vitesse Delft (1-0 winst op CWO) staat derde. FC Binnenmaas (2-2 tegen SVS) en Spirit volgen op een punt. Sparta won met 1-0 van Strijen en blijft koploper. Charlois haalde flink uit tegen DeltaSport (7-1) en volgt op vier punten. DeltaSport zag zijn concurrent De Zwerver winnen van Rozenburg (2-1) en heeft nu een achterstand van elf punten. De nummers zes tot en met dertien staan op een allerminst veilige plaats. DCV staat zesde met negentien punten. De nummer twaalf, Strijen, heeft slechts drie punten minder.

Komende zaterdag moet Spirit op bezoek bij NSVV, dat uiteindelijk met tien man een 1-1 gelijkspel behaalde op bezoek bij DCV in Krimpen aan den IJssel.

Dit bericht is 1139 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief