Archieven

Dit bericht is 1037 keer gelezen

spirit3OUDERKERK A/D IJSSEL – Spirit wist de laatste competitiewedstrijd van 2018 niet om te zetten in winst. In Vlaardingen werd zaterdag met 2-1 verloren van CWO.

Spirit kwam in de eerste helft via een penalty nog wel op voorsprong (0-1), maar kon na een goed begin nauwelijks imponeren. De Ouderkerkers lieten langzaam het initiatief over aan de thuisploeg, dat gaande weg beter ging spelen en grotere kansen ging creëren. Vlak voor rust kwamen dan ook de Vlaardingers langszij (1-1).

Gesterkt door de gelijkmaker en het vertrouwen van de resultaten van de laatste weken ging CWO in de tweede helft op jacht naar meer. Spirit, dat vorige week nog een geweldige comeback had tegen Vitesse Delft, kwam totaal niet in haar spel. Te veel spelers presteerden onder hun niveau.

Uiteindelijk wist CWO te profiteren van individuele fouten aan Spirit zijde (2-1). Spirit wist dit seizoen vijf keer als eerste op voorsprong te komen. De eerste twee speelronden wist de ploeg van Richard van Cappellen deze voorsprong uit de bouwen naar een ruime voorsprong. Tegen DCV (uiteindelijk 1-1), SSS (in blessuretijd toch nog gewonnen) en CWO (verlies) zakte de ploeg ver terug na de voorsprong.

Door dit verlies gaat Spirit de winterstop in op de zevende plaats, maar liefst elf punten achter de koplopers DCV en Neptunus-Schiebroek. Naar beneden kijkend is het verschil met de degradatieplaatsen vijf punten.

Komende zaterdag speelt Spirit in Rotterdam tegen Leonidas voor de beker. Daarna volgt de winterstop en in januari het trainingskamp in Marbella.

Door: Eric de Vendt.

Dit bericht is 1037 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief