Archieven

Dit bericht is 1071 keer gelezen

spiritOUDERKERK A/D IJSSEL – Spirit heeft zaterdag thuis met 2-0 gewonnen van Kethel Spaland. De manier waarop was indrukwekkend te noemen, want een groot deel van de wedstrijd speelden de Ouderkerkers met tien man.

Tjerk de Kogel ging vlak voor rust alleen op de keeper af. In volle vaart kwam de aanvaller in het strafschopgebied ten val. De scheidsrechter beoordeelde het als schwalbe en gaf geel. “Ik zag dat er geen contact was en dat de speler zich liet vallen”, was de reactie van de arbiter. “Ik werd geraakt door de keeper”, klonk het verweer. De jeugdspeler kon echter vertrekken, want een paar minuten eerder kreeg De Kogel ook al geel bij een verdedigende actie.

De rode kaart was een tegenslag voor Spirit. De Ouderkerkers controleerden de wedstrijd en De Kogel zorgde voor veel gevaar. De ploeg van Richard van Cappellen leidde toen al met 1-0 door een doelpunt van Raoul Haliwela, die na lange tijd weer een basisplaats kreeg in de hoofdmacht en dat bekroonde met een uitstekende wedstrijd.

Kethel Spaland bracht in de rust een extra aanvaller in. Het was oud-Spiritspeler Ruben de Vries, die via Perkouw dit seizoen is gaan spelen voor de Schiedammers. De verwachting was dan ook dat het in de tweede helft eenrichtingsverkeer werd richting het doel van Max van Herk, die Spirit in de eerste helft al in de wedstrijd had gehouden met een fraaie redding. Een vrije trap tikte hij met de toppen van zijn vingers uit de uiterste hoek. Ook in de tweede helft deed de vervanger van de nog steeds geblesseerde Bastiaan Haasnoot van zich spreken met een aantal fraaie reddingen.

Maar Spirit liet zich niet op de slachtbank leggen. Het knokte en trok zelfs met een man minder ten aanval. Dat resulteerde in een aantal kansen en leverde zelfs een doelpunt op. Laurens Visser passeerde twee verdedigers en rondde zelf af. Hij zette daarmee Spirit op een comfortabele 2-0 voorsprong.

Kethel Spaland zette nog meer aan en kreeg zeker kansen op een treffer. Maar zoals gezegd stuitten de Schiedammers een aantal keer op de Ouderkerkse doelman en zagen ze een inzet bovenop de lat stuiteren. In de slotfase was het Kevin Kriek die de bal nog van de lijn haalde.

Kwam Spirit alleen toe aan verdedigen? Zeker niet. Kethel Spaland moest risico’s nemen en dat bood Spirit ruimte om te counteren. Daarmee kwamen er zeker een aantal mogelijkheden om de score uit te breiden. Spirit hield stand, met name door goed geconcentreerd en collectief de wedstrijd naar een goed einde te brengen.

De zorgen voor Richard van Cappellen zijn er niet minder op geworden. De trainer zag de toch al overvolle ziekenboeg verder volstromen. Tim van der Zee brak bij de wedstrijd van Onder de 23 zijn enkel. Door de schorsing van Tjerk de Kogel zal er voor komende zaterdag ook in de aanval aan een andere optie gedacht moeten gaan worden. Eric Jansen werd voortijdig gewisseld. De aanvoerder had last van zijn hamstring. Ingmar Burema maakte zaterdag weer zijn eerste minuten. Hij zal volgende week nog niet fit genoeg zijn om een hele wedstrijd te spelen.

Dinsdag staat de bekerwedstrijd bij Capelle op het programma. Of daar gespeeld wordt met een volwaardig eerste elftal moet worden afgewacht. Want naast de (langdurige) geblesseerden klaagden meerdere spelers over pijntjes en zullen er zeker geen risico’s genomen worden.

Komende zaterdag gaat Spirit op bezoek bij Alexandria’66, dat zaterdag op eigen veld met 0-1 verloor van Hellevoetsluis.

Door Eric de Vendt.

Dit bericht is 1071 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief