Archieven

Dit bericht is 537 keer gelezen

OUDERKERK AAN DEN IJSSEL- Spirit beleefde zaterdag een makkelijke middag in de eerste knock out ronde van het bekertoernooi. Op eigen veld wonnen de Ouderkerkers met 5-0 van derde klasser Oliveo.

Trainer Richard van Cappellen besloot de opstelling op een aantal plaatsen te wijzigen ten opzichte van de afgelopen weken. Anton de Koning kreeg een basisplaats, waardoor Timme van Hof op de bank moest beginnen.

Cris de Jong startte ten koste van Niels de Vries. Christian Schrader mocht ook weer in de basis beginnen. Ruben Slooff begon daardoor ook als reserve. Robbin Brouwer was nog geblesseerd. Zijn plaats werd ingenomen door Jochem Schrader, die samen met zijn broer de linkerkant bestreed.

Afwachtend begin
Beide ploegen begonnen afwachtend. Spirit probeerde wel meteen de toon te zetten, maar tot gevaarlijke situaties voor het Oliveo doel kwam het niet. Sporadisch kwam het wel in en rond het strafschopgebied, maar waren niet scherp genoeg om serieuze kansen te creëren. Oliveo miste de kwaliteit om de Ouderkerkse defensie in verlegenheid te brengen.

De wedstrijd werd dan ook open gebroken door een individuele actie van buiten het zestien meter gebied. Christian Schrader trok naar binnen en krulde de bal over de doelman: 1-0.

Openingsdoelpunt
Wat vaak gebeurt bij een openingsdoelpunt is dat het wedstrijdbeeld veranderd. De ploeg met een achterstand zal meer moeten komen waardoor er meer ruimte komt voor de tegenstander. Dat was niet het geval. Beide ploegen bleven hun strijd leveren op het middenveld. Tjerk de Kogel schoot een bal over het doel, maar verder werden er geen kansen gecreëerd.

De 2-0 kwam dan ook uit het niets. Lukas Bos kreeg in het drukke strafschopgebied de bal aangespeeld om hem klaar te leggen voor een ploeggenoot. Toen die er niet was draaide de spits zich richting doel en schoof de bal langs de weifelende doelman in de lange hoek. Vlak voor rust deed Lukas Bos het nog een keer. Met iets meer tegenstand kreeg hij de bal in zijn draai weer in het net: 3-0.

In de rust kwam er een nieuw kwartet in het veld. Het centrale duo Kevin Kriek en Tim de Vaal kregen rust. Stefan Bitter verhuisde een linie naar achteren en werd bijgestaan door Damian Slot. Timme van Hof kreeg een nieuwe taak. Waar hij al lange tijd als back in het veld stond, speelde hij nu als rechtsbuiten. Helemaal nieuw was dit niet voor hem.

Slotakkoord
In de loop van al die jaren dat hij bij Spirit speelde, heeft hij zijn waarde bewezen op veel verschillende posities. Niels de Vries werd weer herenigd met zijn maatje Cris de Jong. Die heeft hij vanwege een blessure van De Jong een aantal weken moeten missen. Zoals Cris de Jong vorige week zijn gram haalde nadat hij onvrijwillig plaats moest nemen op de bank en vervolgens een prachtgoal scoorde, deed Niels de Vries dat zaterdag ook. Bijna uit stilstand haalde hij van ruim twintig meter uit en plaatste de bal in de kruising (4-0).

Het slotakkoord was voor Ruben Slooff. Een voorzet vanaf de rechterkant werd in zijn loop over de keeper gekopt: 5-0.

Op zaterdag 17 december staat de volgende speelronde gepland. Binnenkort zal de loting duidelijkheid brengen wie dan de tegenstander van Spirit wordt.

Tekst: Eric de Vendt
Foto: René Bitter

Dit bericht is 537 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief