Archieven

Dit bericht is 879 keer gelezen

spirt1OUDERKERK A/D IJSSEL – Spirit heeft zaterdag de competitiewedstrijd tegen CWO met 3-0 gewonnen.

De ploeg uit Vlaardingen maakte het de Ouderkerkers niet echt moeilijk. Spirit zette vanaf het begin meteen goed druk en kreeg al in de eerste minuut de eerste mogelijkheid de score te openen. In de minuten daarna kwamen Tjerk de Kogel (keeper) en Laurens Visser (naast) in de mogelijkheid de 1-0 op het scorebord te zetten. CWO kwam er nauwelijks uit. Toch lukt het in de vijftiende minuut bijna de bal achter Max van Herk te krijgen.

In de twintigste minuuut kwam Spirit verdiend op voorsprong. Een terugspeelbal van CWO was te zacht en werd onderschept door Giorgio Getrouw. Hij stuitte op de keeper, maar bewaarde vervolgens het overzicht en gaf Raoul Haliwela de gelegenheid de bal in het (lege) doel te schieten (1-0).

Na de voorsprong zakte het tempo van Spirit. De Ouderkerkers hielden wel het veldoverwicht, maar grote kansen werden nauwelijks gecreëerd.

Na rust leefde Spirit even op. Raoul Haliwela kopte een voorzet van Robbin Brouwer over de keeper op de lat en Stefan Bitter zette Spirit met een schot van 25 meter in de rechterbovenhoek op 2-0.

Na een uur spelen wisselde Spirit drie spelers. Goed nieuws voor de technische staf van Spirit, want naast Eric Jansen, die weer pijnvrij van zijn blessure is, en Anton de Koning, maakte Tim van der Zee na wekenlang blessureleed weer zijn rentree.

Ondanks de frisse krachten veranderde het spelbeeld niet. Spirit speelde op een rustig tempo en kreeg daarmee nog wel een aantal kleine mogelijkheden de score verder uit te breiden. Het zwak spelende CWO was zelfs tegen het op halve kracht spelende Spirit niet bij machte het de thuisploeg moeilijk te maken. Pas in de 67e minuut moest doelman Max van Herk in actie komen, door een inzet over zijn doel te tikken. In de slotminuut stond de doelman ook goed opgesteld en hield daarmee zijn doel schoon. Even daarvoor had Giorgio Getrouw de wedstrijd definitief al op slot gezet (3-0).

Spirit blijft met de overwinning op de vijfde plaats staan. Concurrenten voor deze, door trainer Richard van Cappellen als doel gestelde plaats, lieten punten liggen. Vitesse Delft, komende zaterdag tegenstander van Spirit, speelde met 1-1 gelijk bij Zuidland en SVS verloor verrassend met 0-4 van Alexandria’66. Hellevoetsluis won wel (0-4 bij SSS).

In de strijd om het kampioenschap heeft Nieuwenhoorn de eerste plaats overgenomen van Neptunus-Schiebroek. In een directe confrontatie won de ploeg uit Hellevoetsluis met 2-1. Sparta (1-1 gelijk bij Strijen) en DCV (2-2 gelijk bij Kethel Spaland) profiteerden maar minimaal van de nederlaag van de Rotterdammers. Beide ploegen hebben nu een achterstand van vier punten op de nieuwe koploper.

Door: Eric de Vendt.

Dit bericht is 879 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief