Archieven

Dit bericht is 742 keer gelezen

spirit1OUDERKERK A/D IJSSEL – Spirit heeft zaterdag de inhaalwedstrijd tegen Hellevoetsluis gewonnen. In blessuretijd bracht invaller Ingmar Burema de 1-0 op het scorebord voor de Ouderkerkers.
“Gestolen winst”, was trainer Richard van Cappellen van mening. Het was niet zo dat Hellevoetsluis op basis van uitgespeelde kansen aanspraak zou kunnen maken op een overwinning. “Het was een echte 0-0 wedstrijd”, aldus de Ouderkerkse trainer. En daar had hij gelijk in. Beide doelmannen hoefden nauwelijks reddend op te treden.
De bezoekers waren wel meer in balbezit en oogden gevaarlijker. Uit een aantal van de vele corners verdwenen kopballen naast en over het doel. In de slotfase van de eerste helft kopte Haliwela wel tussen de palen, maar de keeper kon de bal nog net over zijn doel werken.
In de twee helft hetzelfde beeld. Spirit creëerde een paar spaarzame kansjes en Hellevoetsluis nam grotendeels het initiatief in handen. Ondanks dat beide ploegen achteraf zeiden tevreden te zijn geweest met een gelijkspel, leek het er toch op dat beide ploegen tot het einde toe voor de winst gingen. Het veld werd lang, zoals dat voetbaltechnisch wordt genoemd. Op het middenveld was niemand te vinden en het spel speelde zich af rond beide strafschopgebieden.
In de slotfase bleek Spirit de gelukkigste. Invaller Ingmar Burema werd door de verdediging van Hellevoetsluis even over het hoofd gezien. De middenvelder schoot vanuit vrije positie de bal achter de doelman.
Met de overwinning nestelde Spirit zich steviger in de middenmoot en kan het voorzichtig omhoog kijken naar een plaats in de begeerde top 5.
Komende zaterdag gaat Spirit op bezoek bij koploper DCV. De trainer van de ploeg uit Krimpen aan den IJssel heeft Spirit vanaf de tribune aan het werk gezien en kan zijn strijdplan gaan uitwerken. De Ouderkerkse trainer zal deze week moeten gaan bekijken wie er beschikbaar is, want de ziekenboeg van Spirit is nog altijd overvol.
Dinsdagavond volgt nog een verplicht optreden. In de strijd om de Rijnmond Cup speelt Spirit in en tegen Berkel.
(Door Eric de Vendt)

Dit bericht is 742 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief