Archieven

Dit bericht is 724 keer gelezen

OUDERKERK A/D IJSSEL – Spirit heeft zich zaterdag hersteld na de nederlaag een week eerder bij DCV door met 2-0 te winnen van Deltasport. Opnieuw moest de trainersstaf weer enigszins puzzelen om de basis elf op papier te zetten.

Laurens Visser is al langere tijd geblesseerd en keeper Wouter Korteweg is nog herstellende van zijn blessure opgelopen in de wedstrijd tegen Rozenburg. Daarbij is nu ook Robbin Brouwer in de ziekenboeg gekomen. Hij hield aan de wedstrijd tegen DCV een knieblessure over. Anton de Koning was een weekend weg en was dus ook niet beschikbaar. Twijfelachtig waren Kevin Kriek, die donderdag de training vroegtijdig moest verlaten, Cris de Jong, die nog steeds niet helemaal fit is en Timme van Hof, die een pijnlijke teen overhield van vorige week. Stefan Bitter was wel beschikbaar, maar hij kwam van de week pas terug van vakantie. Richard van Cappellen liet hem op de bank, maar begon met Kevin Kriek, Timme van Hof en Cris de Jong. Tim de Vaal was weer terug van zijn schorsing en Tjerk de Kogel kreeg weer een basisplaats.

Spirit begon de wedstrijd voorspoedig. Na ruim een kwartier spelen werd Ruben Slooff aangespeeld en zette de 1-0 op het scorebord. Spirit was de betere ploeg en kreeg diverse kansen om de score uit te breiden. Zo kregen Tim van der Zee en Niels de Vries schietkansen en zag Ruben Slooff zijn schot van twintig meter via de keeper tegen de paal belandden en kon Christian Schrader de rebound niet benutten. De grootste kans was voor Tim van der Zee. Volledig vrij voor het doel kreeg hij de bal aangespeeld van Ruben Slooff, maar zijn inzet was te zacht waardoor de keeper van Deltasport met de voet kon redden.

Aan de andere kant was het ook de keeper van Spirit die een hoofdrol opeiste. Bastiaan Haasnoot, die afgelopen zomer had aangegeven te stoppen als eerste keeper van de hoofdmacht van Spirit, maar wel beschikbaar bleef als invaller, voorkwam vlak voor rust door twee keer achter elkaar op een katachtige manier zijn doel schoon te houden. Ook aan het begin van de tweede helft moest hij gestrekt om de gelijkmaker van de ploeg uit Vlaardingen te voorkomen.

Dit waren dan ook de meest hachelijke momenten voor het doel van Spirit en konden de Ouderkerkers op jacht gaan een comfortabele voorsprong. En die kwam er ook. Ruben Slooff stoorde het uitverdedigen van Deltasport, veroverde de bal en gaf de bal aan Tjerk de Kogel, die oog in oog met de Deltasport doelman wel het net trof: 2-0.

Spirit leek af te gaan op een makkelijke middag. De tweede treffer brak het verzet van de bezoekers. Maar twintig minuten voor tijd kreeg Cris de Jong zijn tweede gele kaart en moest Spirit toch vol aan de bak om de voorsprong vast te houden. Spirit verdedigde goed en Deltasport drong aan. Het rook kansen, maar echt gevaarlijk werd het niet. Even veerde heel Vlaardingen op voor een vermeende strafschop. De bal kwam van dichtbij tegen de arm van een Spirit speler maar de scheidsrechter wilde er niets van weten. De arm was strak langs het lichaam waardoor er geen sprake is van strafbaar hands, legde de scheidsrechter uit aan de bezoekers. Spirit hield zijn voorsprong en steeg daarmee in de ranglijst naar de tweede plaats.

DCV blijft koploper. De ploeg uit Krimpen won maar liefst met 0-6 bij Rozenburg, dat net als Alexandria’66 (0-4 nederlaag tegen Sparta) met nul punten onderaan staat.

Komende zaterdag gaat Spirit op bezoek bij SVS, dat dit weekend met 0-0 gelijk speelde bij Charlois.

Door Eric de Vendt.

Dit bericht is 724 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief