Archieven

Dit bericht is 905 keer gelezen

VERSLAG SPIRIT – EXCELSIOR ROTTERDAM O21

Spirit heeft ook zijn 2e oefenwedstrijd van dit seizoen verloren. In het Van Donge & De Roo werd met 2-1 verloren van Excelsior Rotterdam O21.

Net als afgelopen dinsdag (1-0 verlies bij BVCB) waren de Ouderkerkers zeker niet kansloos om deze wedstrijd winnend af te sluiten. De eerste kansen waren dan ook voor Spirit. Door goed optreden van de Rotterdamse doelman voorkwam hij dat Laurens Visser de openingstreffer op het scorebord kon zetten. Even later kreeg Tim van der Zee geen controle over de bal om een mooie aanval met Robbin Brouwer en Laurens Visser te verzilveren in een doelpunt.

De eerste serieuze kans voor de thuisploeg kwam pas na een half uur. Een vrije trap ging via Timme van Hof rakelings naast het doel. Toch kwam de Rotterdamse ploeg op voorsprong. In korte tijd wisten de jonge tegenstanders het net achter Wouter Korteweg te vinden. Bij een volley (1-0) en een snelle counter na balverlies op het middenveld (2-0) was de nieuwe Spirit doelman kansloos.

In de slotfase van de 1e helft was Spirit nog dicht bij de aansluitingstreffer. Een vrije trap van Niels de Vries werd door de keeper gestopt. Timme van Hof kon de rebound niet benutten. In het begin van de 2e helft kwam Spirit goed weg. Een Excelsior aanvaller kreeg vrije doorgang waarop Wouter Korteweg adequaat moest handelen zodat Spirit nog in de wedstrijd bleef. Sterker nog, Spirit kwam zelfs terug in de wedstrijd nadat Tjerk de Kogel een voorzet van Robbin Brouwer, die werd doorgekopt door Timme van Hof over de Kralingse doelman kopte (2-1).Spirit ging op zoek naar de gelijkmaker, maar Tim van der Zee schoot over en Lukas Bos kopte net naast.

Dat Spirit ook deze 2e wedstrijd heeft verloren maakt niemand zich zorgen om. Spirit speelde beide wedstrijden een prima partij tegen een op papier veel sterkere tegenstanders. Aankomende week staat in het teken van de Hollandsche IJssel Cup. In de ‘voorronde’ daarvan speelt Spirit dinsdagavond in Krimpen tegen DCV. Zaterdag 28 augustus volgt bij Spirit de finaledag van deze cup.

Dit bericht is 905 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief