Archieven

Dit bericht is 1146 keer gelezen

OUDERKERK A/D IJSSEL – Spirit is er niet in geslaagd om zaterdag te winnen van CWO. De bezoekers uit Vlaardingen keerden met een 1-2 overwinning huiswaarts.

Spirit statte goed, waarbij er veel dreiging kwam via de rechterkant. Al na vijf minuten moest CWO aan de noodrem trekken door Anton de Koning onreglementair af te stoppen en liep daarmee al vroeg tegen een gele kaart aan. De vrije trap die volgde werd bijna door Tim van der Zee ingekopt.

Maar lang duurde het offensief niet en de Vlaardingers konden langzaam uit hun schulp kruipen. Doelman Bastiaan Haasnoot, die zaterdag zijn rentree maakte in het eerste elftal, moest na een kwartier in actie komen toen er het eerste gevaar dreigde van CWO. Spirit speelde die fase slordig en CWO voerde de druk steeds verder op. Het leverde een schot net over het doel op en Haasnoot moest met zijn vuisten voor rust zorgen. Een vrije trap zag de doelman over gaan en een ongevaarlijk ogend schot belandde in het zijnet.

Spirit stelde er nauwelijks iets tegenover. Alleen in de slotfase wist het een goede aanval op te zetten. De voorzet van Tjerk de Kogel kwam op het hoofd van Christian Schrader die hem terug kopte op Niels de Vries. De middenvelder kon er net niet goed bij om de bezoekers pijn te doen.

De tweede helft was het Spirit dat zijn stempel drukte op de wedstrijd. Tim van der Zee schoot na een goede actie van Ruben Slooff over het doel en Niels de Vries zag zijn inzet smoren in het drukke strafschopgebied. Een scrimmage voor het doel van CWO, maar de bal wilde er niet in. Nadat Tim van der Zee weer over had geschoten wist de schaduwspits na een uur spelen wel het doel te vinden: 1-0.

Er ontstond een open wedstrijd. CWO ging op zoek naar de gelijkmaker en Spirit naar een grotere voorsprong. Die kansen waren in die fase groter dan die op de gelijkmaker. Invaller Laurens Visser was bijna succesvol en Lukas Bos zag zijn lob over de keeper net niet doel treffen.

Toch waren het de bezoekers die op gelijke hoogte kwamen. Balverlies leidde de treffer in en Bastiaan Haasnoot was kansloos (1-1). Nog geen twee minuten later was de doelman weer kansloos. Anton de Koning tikte een speler in het strafschopgebied aan en de bal ging op de stip: 1-2.

De slotfase stond in het teken van een slotoffensief van Spirit. Maar CWO speelde de wedstrijd volwassen uit. Spirit kreeg in blessuretijd nog twee kansen. Christian Schrader schoot over en Damian Slot zag zijn poging net langs de verkeerde kant van de paal gaan.

Spirit verliest voor de tweede keer op rij een thuiswedstrijd. Trainer Richard van Cappellen zei na afloop tegen RTV Krimpenerwaard dat hij zich nog geen zorgen maakte. “Eens moet de pech over zijn.”

Dinsdagavond speelt Spirit een vriendschappelijke wedstrijd in Ouderkerk tegen Excelsior O21. Komende zaterdag wacht de laatste wedstrijd van de eerste competitieronde. Dan komt Sparta, dat knap met 1-3 won bij Hellevoetsluis, op bezoek in Ouderkerk. Het Krimpense DCV nam de koppositie weer over door met 4-1 te winnen van Strijen.

Door Eric de Vendt.

Dit bericht is 1146 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief