Archieven

Dit bericht is 804 keer gelezen

s1OUDERKERK A/D IJSSEL – Spirit is er zaterdag niet in geslaagd om de punten uit Strijen mee naar huis te nemen. In een doelpuntrijke wedstrijd verloren de Ouderkerkers uiteindelijk met 4-3.

Spirit begon voortvarend aan de wedstrijd en kwam na een kwartier spelen verdiend op voorsprong. Tjerk de Kogel rondde een klaargelegde bal van Laurens Visser af (0-1). Een kwartier later verdubbelde Eric Jansen de voorsprong. Een vrije trap vanaf de rechterkant verdween gedragen door de harde wind achter de Strijense doelman (0-2). Spirit kon niet lang genieten van de comfortabele tussenstand. Strijen zette een tandje erbij en kwam nog voor rust met de aansluitingstreffer.

Na rust waren de eerste kansen voor Spirit. Tim van der Zee en Mick Veldhoen kregen de bal niet in het net. Dat lukte een aanvaller van Strijen wel. Hij kreeg alle ruimte en kon simpel doelman Max van Herk uitspelen: 2-2. Nu was het Spirit dat het initiatief oppakte. Tjerk de Kogel zag zijn inzet op de paal gaan en een schot van Eric Jansen ging over het doel. Na ruim een uur spelen werd Tjerk de Kogel de diepte in gestuurd. Via Veldhoen kwam de bal bij Eric Jansen, die Spirit weer op voorsprong zette (2-3). Ook hierna duurde het niet lang voordat Strijen weer op de gelijke hoogte kwam. Uit een vrije trap werd de bal hard achter Max van Herk geschoten (3-3).

In de slotfase gebeurde nog van alles. Spirit kreeg nog kansen, maar goede reddingen van de Strijense doelman hielden de thuisploeg in de wedstrijd, dat zelf in de slotfase wel de winnende treffer maakte. Spirit gaf, net als een week eerderf tegen Neptunus-Schiebroek, wéér twee keer een voorsprong weg. Toen leverde het nog een punt op, maar Spirit moest nu toezien dat Strijen er met de winst vandoor ging.

Komende zaterdag speelt Spirit thuis tegen het Schiedamse Kethel Spaland, dat met 3-2 won van SSS en langzaam afstand probeert te nemen van de degradatieplaatsen. Het verschil met Spirit bedraagt nog slechts drie punten.

Door Eric de Vendt.

Dit bericht is 804 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief