Archieven

Dit bericht is 748 keer gelezen

OUDERKERK A/D IJSSEL – Spirit heeft de eerste bekerwedstrijd met 1-3 gewonnen bij Groeneweg. Op het zonnige sportpark in Zevenhuizen werd het duel pas in de slotfase beslist. Tim van der Zee speelde daarbij een belangrijke rol. Vlak voor tijd versierde hij eerst een penalty, die door Robbin Brouwer werd verzilverd en in blessuretijd zette hij met een fraai schot de beslissende 1-3 op het scorebord.

Een week eerder vertolkte Van der Zee ook al een hoofdrol door vier keer te scoren in één helft in de vriendschappelijke wedstrijd tegen SSS. In de bekerwedstrijd begon de niet fitte aanvallende middenvelder op de bank en viel twintig minuten voor tijd in.

De bezoekers uit Ouderkerk aan den IJssel namen al snel het heft in handen en creëerden vele kansen, waarbij er een aantal mogelijkheden waren om de score te openen. Zo kreeg Laurens Visser de bal goed op zijn hoofd, maar zag zijn inzet naast het doel gaan. Ook mogelijkheden voor Niels de Vries (voorlangs), Ruben Slooff (keeper) en Sander Kalkman (paal) leverden geen doelpunt op. Een indraaiende corner van Niels de Vries belandde ook op het houtwerk.

Ook in de tweede helft liet Spirit kansen liggen, maar kwam het in de 53e minuut uiteindelijk terecht op voorsprong. Met een hard afstandsschot zette Stefan Bitter de Ouderkerkers op 0-1. Ook na de openingstreffer was het Spirit dat de toon zette. Heel af en toe kwam de thuisploeg via een counter in de buurt van doelman Haasnoot, maar die hoefde nauwelijks in actie te komen. Zijn collega aan de overkant moest wel een aantal verrichtingen doen. Zo zag hij onder anderen Tjerk de Kogel alleen op zich afkomen en wist de bal voor zijn voeten weg te pakken.

Toch kwam Groeneweg langszij. Na een ongelukkige handsbal legde de goed fluitende scheidsrechter Kaijen de bal op de stip (1-1). De gelijkmaker leverde geen paniek op bij de Ouderkerkers, ook een echte opleving bij Groeneweg bleef achterwege. Spirit kon blijven doorspelen zoals het al deed. “De kansen komen vanzelf wel”, riep trainer Richard van Cappellen zelfverzekerd vanaf de kant. En daar kreeg hij uiteindelijk gelijk in.

In de andere wedstrijd van de bekerpoule won cvv Zwervers met 1-5 van Soccer Boys. Soccer Boys komt komende zaterdag op bezoek in Ouderkerk. Dinsdagavond speelt Spirit nog een vriendschappelijke wedstrijd thuis tegen VVOR.

Door Eric de Vendt.

Dit bericht is 748 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief