Archieven

Dit bericht is 1220 keer gelezen

KRIMPEN/OUDERKERK A/D IJSSEL – Spirit heeft zaterdag voor de tweede keer op rij de Hollandsche IJssel Cup gewonnen.

De Cup, een initiatief van de voetbalverenigingen cvv Zwervers (Capelle), SVS (Capelle), DCV (Krimpen aan den IJssel) en Spirit (Ouderkerk aan den IJssel), is niet alleen te winnen door het resultaat van de wedstrijden van het eerste team, aan het toernooi doen ook het tweede team en de jeugdteams JO19-1, JO17-1 en JO15-1 mee. Alle teams spelen twee wedstrijden – afgelopen week in een thuis- of uitwedstrijd en afgelopen zaterdag op de finaledag bij DCV in Krimpen aan den IJssel – en de vereniging met de meeste punten van alle wedstrijden werd winnaar van het toernooi.

Het organiserende DCV trad zaterdag met slechts twee teams aan: het kon geen JO15, JO17 en een tweede team op de been brengen. Reglementair werden deze wedstrijden dan ook met 3-0 verloren. Eerder in de week kon DCV ook geen JO15 en een tweede team inzetten tijdens de eerste ronde. SVS JO19-1 speelde in die ronde ook niet mee.

Spirit won uiteindelijk het toernooi. Twee wedstrijden werden reglementair gewonnen. Spirit JO15-1 verloor nipt met 3-2 van de leeftijdsgenoten van SVS. Spirit 1 speelde met 2-2 gelijk tegen het eerste team van SVS. Alle overige wedstrijden werden gewonnen. De grootste uitslagen waren voor Spirit JO15-1 (6-0) en JO19-1 (7-1).

Spirit 1 wist dinsdagavond in Capelle al met 0-4 te winnen bij cvv Zwervers. Stefan Bitter (2x), Kevin Kriek en Tim van der Zee namen de doelpunten voor hun rekening. Op de finaledag was SVS de tegenstander. Zij speelden in de eerste ronde op eigen veld met 1-1 gelijk tegen DCV. Spirit kwam eerst op achterstand, maar Timme van Hof scoorde vlak voor rust de 1-1. In de tweede helft zette Robbin Brouwer de geel-witten op voorsprong, maar de Capellenaren kwamen in de slotfase door een penalty op gelijke hoogte.

Penaltybokaal
Een tweede onderdeel van het toernooi is de Penalty Bokaal. Na elke wedstrijd werden door beide ploegen vijf strafschoppen genomen. De vereniging die de meeste penalty’s weet te benutten, wint deze beker. Ook Spirit wist deze bokaal te bemachtigen. Met 38 punten bleef het cvv Zwervers (30) voor. De club uit Capelle was vorig seizoen de beste in penalty’s nemen.

Dit bericht is 1220 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief