Archieven

Dit bericht is 1710 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – De ambassadeurs in Nederland van India en Suriname waren speciaal naar Krimpen gekomen om de vlag van hun land te hijsen ter gelegenheid van de opening van het nieuwe spiritueel centrum van Brahmrishi Ashram Netherlands aan de Krimpenerbosweg.

Burgemeester Martijn Vroom zou zaterdag de Nederlandse vlag hijsen, maar moest verstek laten gaan en kennelijk was er op dat moment geen andere gemeentebestuurder beschikbaar om hem te vervangen. Dus werd de lokaal bekende makelaar Jan Verdoold naar voren gevraagd namens Nederland aan de openingshandeling bij te dragen. Hij was ruim twee jaar geleden degene die de verkoop van het voormalige jongerencentrum aan de Hindoestaanse gemeenschap begeleidde. Jan deed dat met plezier. Zijn bijdrage werd afgesloten met het afspelen van niet minder dan drie coupletten van het Wilhelmus.

In een korte toespraak bracht hij in herinnering dat de mogelijkheden voor de gemeente om het gebouw van de hand te doen beperkt waren vanwege de maatschappelijke bestemming die er op lag. Maar het spirituele centrum dat de kopers voor ogen hadden paste daar prima in. Hij sprak de hoop uit dat de gemeenschap zich thuis zal voelen in Krimpen aan den IJssel.

Twee jaar lang zijn de direct betrokkenen en vele vrijwilligers bezig geweest om van de zowel binnen als buiten toch wat vervallen Big Bear een ashram te maken, de eerste in Nederland. De ashram omvat een tempel waarin religieuze en rituele bijeenkomsten worden gehouden en een aantal zalen voor andere activiteiten zoals lessen, lezingen, workshops, retraites, nationale en internationale conferenties, verschillende activiteiten gerelateerd aan de Vedische Sanatan Dharma en gezamenlijk eten en entertainment (bijv. muziek) om samenzijn en samenhorigheid in de samenleving te bevorderen.

Onder voorzitterschap van oprichter Pujya Gurudev Swami Dr. Dineshwaranand Ji Maharaj organiseren bestuur en managementteam dagelijks uiteenlopende activiteiten die bijdragen aan het versterken van vrede en harmonie in de samenleving. Hiertoe willen zij mensen inspireren tot en begeleiden bij een manier van leven die gezondheid en welzijn (fysiek, mentaal en spiritueel) met zich meebrengt en die bewustwording en samenzijn in de samenleving versterkt.

Maar eerst is er een openingsfeest dat maar liefst tien dagen duurt en op 10 april wordt afgesloten. Tot en met die datum zijn er iedere dag evenementen zoals tempeldiensten en rituelen, vuuroffers, toespraken, muzikale optredens met veel zang en dans en momenten waarop gezamenlijk gegeten wordt.

De openingsceremonie werd na een pauze voortgezet met een Walk for Oneness optocht, die de deelnemers naar het raadhuis en weer terug voerde. Argeloze voorbijgangers zullen misschien gedacht hebben dat Oranjefans de gunstige loting voor het WK vierden, maar niets was minder waar. Tijdens feestelijke bijeenkomsten kleden Hindoes zich ook in het oranje en voeren oranje vlaggen mee.

Na 10 april gaat het dagelijks leven in de ashram van start met onder meer lessen in yoga, hindi en mantra, volle maan meditaties en natuurlijk de religieuze bijeenkomsten in de tempel.

Een overzicht van alle activiteiten is te vinden op www.brahmrishiashram.nl.

Dit bericht is 1710 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief