Archieven

Dit bericht is 1641 keer gelezen

LEKKERKERK – Buitenschoolse opvang met een sportief en speels tintje; dat is de Sport-BSO. Zowel in Lekkerkerk als in Krimpen aan de Lek is er één te vinden onder de vlag van Stichting Kinderopvang Nederlek (SKN)

SKN startte enkele jaren geleden met een Sport-BSO in Lekkerkerk. Het initiatief trok al snel belangstelling van ouders en kinderen en draait inmiddels volop. Reden voor SKN om iets dergelijke ook in Krimpen aan de Lek van de grond te tillen. “We zijn medio oktober 2018 met een Sport-BSO gestart vanuit de Floraschool”, vertelt Karin Noorlander, directeur van SKN. “Daarbij zijn we opgetrokken met SVN, beheerder van de sportparken. Die samenwerking is uitstekend bevallen en heeft ertoe geleid dat we de verbintenis met plezier gaan verlengen.”

Het Sport-BSO is geopend op maandag, dinsdag en donderdag van 14.00 tot 18.00 uur. Ze is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 7 tot en met 12 jaar. Noorlander: “De sport- en spelonderdelen vinden plaats op sportpark Tiendweg-West in Lekkerkerk en sportpark Tiendweg in Krimpen aan de Lek. We maken op beide locaties gebruik van een half voetbalveld en de kleedkamers. Het mooie van deze parken is dat ze in alle opzichten een mooie en veilige entourage bieden. Ook de korte wandeling er naar toe is zonder enig risico, want: zonder verkeer. Ideaal. Voeg daar aan toe de uitstekende en motiverende leiding en de leuke sportonderdelen en je snapt al dat veel kinderen graag onze Sport-BSO’s bezoeken!”

Karin Noorlander wil duidelijk stellen dat een Sport-BSO géén verlengstuk is van een sportvereniging. “Wij doen het op onze eigen manier en laten kinderen kennismaken met verschillende takken van sport en bewegingsvormen. Soms ook laten we specialisten van buiten komen om met de kinderen aan de slag te gaan met een bepaalde sport.”

Het belang van een Sport-BSO is misschien wel groter dan ooit, denkt Karin Noorlander. “Onderzoeken wijzen uit dat veel jongens en meisjes te weinig bewegen. Ook is er bij sommige kinderen behoefte aan om na een dag op school lekker te sporten. Met een Sport-BSO voorzie je in beide behoeften.”

Voor meer info: mail naar directie@kinderopvangnederlek.nl of bel met (0180) 522277

Dit bericht is 1641 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief