Archieven

Dit bericht is 744 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – De gemeente Krimpenerwaard start dit jaar met een pilot in samenwerking met het Volwassenenfonds Sport & Cultuur om iedereen toegang te geven tot sport en cultuur. Volwassenen met een laag inkomen kunnen vanuit het fonds een bijdrage aanvragen van 250,- euro voor deelname aan sport en cultuur.

Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur ondersteunt volwassenen met een laag inkomen om mee te doen aan sport en cultuuractiviteiten. Het fonds betaalt voor deze volwassene de kosten rechtstreeks aan de sportvereniging of cultuurinstelling.

Er kan een bijdrage van maximaal 250,- euro worden aangevraagd voor deelname aan sport- en cultuuractiviteiten zoals voetbal, fitness, zwemmen, dansen of muziekles. Een aanvraag kan worden ingediend door een tussenpersoon die vanuit zijn werkzaamheden in contact staat met de volwassene. Voorbeelden hiervan zijn een schulddienstverlener, maatschappelijk werker of een buurtsportcoach. Zij

Wie met inwoners werkt die weinig geld te besteden hebben, kan zich aanmelden als tussenpersoon op www.volwassenfonds.nl.

De gemeente Krimpenerwaard start met een pilot van een jaar met het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Stefan Hagebeek, coördinator van het fonds kijkt uit naar de samenwerking: “Het Volwassenenfonds gelooft dat sport en cultuur bijdraagt aan een gezond en gelukkig leven. We willen dit voor iedereen mogelijk maken, ook als er thuis minder geld is. Nu de gemeente is aangehaakt kunnen we ook inwoners uit de gemeente Krimpenerwaard ondersteunen.”

In de gemeente Krimpenerwaard leven zo’n 2.600 inwoners rond het sociaal minimum. Voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen werken de gemeneet al een aantal jaar samen met het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Maar voor volwassenen bestond deze mogelijkheid nog niet. Deelnemen aan sport en cultuur is daarom vaak niet mogelijk voor deze groep, omdat hier geen geld voor is.

Wethouder Jan Vente: “Corona laat zien hoe belangrijk een gezonde leefstijl is voor uw gezondheid, zowel lichamelijk als mentaal. Deelnemen aan sport en cultuur draagt hier aan bij en daarom willen we dit voor iedereen bereikbaar maken. De samenwerking met het Volwassenenfonds Sport & Cultuur maakt dit nu mogelijk.”

Meer informatie staat op www.volwassenenfonds.nl.

Dit bericht is 744 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief