Archieven

Dit bericht is 2415 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Sporthal De Meent aan de ‘s Heerenbergstraat 26 in Schoonhoven is door de gemeente Krimpenerwaard ingericht als noodopvang voor vluchtelingen uit Oekraïne. In De Meent is plaats voor 80 vluchtelingen. 

De sportzaal is ingericht met onder andere verschillende slaapvertrekken, een gezamenlijke ruimte, douches (van de sporthal), een quarantaineruimte en een ruimte waar vluchtelingen 1 op 1 in gesprek kunnen met bijvoorbeeld een huisarts of iemand van vluchtelingenwerk.

Vluchtelingen komen op verschillende manieren binnen bij de noodopvanglocatie in Schoonhoven. Vanuit de regio Midden-Holland worden vluchtelingen geplaatst, maar ook zijn er inwoners vanuit de gemeente Krimpenerwaard die zelf vluchtelingen hebben opgehaald. Als inwoners vluchtelingen bij De Meent willen onderbrengen, vraagt de gemeente Krimpenerwaard om eerst contact op te nemen met de locatiemanager van De Meent. Die heeft het actuele zicht op het aantal beschikbare bedden.

De locatiemanager is bereikbaar via: 06-53853929. Overigens raadt de gemeente Krimpenerwaard het niet aan om naar de Pools-Oekraïense grens te rijden en vluchtelingen mee terug te nemen.

Opvang gereed
Op dit moment zijn er nog geen vluchtelingen in de sporthal aanwezig, de opvang is wel gereed dus zodra er mensen komen zijn zij welkom.

Dit bericht is 2415 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief