Archieven

Dit bericht is 947 keer gelezen

svn

(Foto: SVN)

KRIMPEN A/D LEK – Op sportpark Tiendweg in Krimpen aan de Lek worden twee nieuwe, ruime kleedkamers, een scheidsrechterskamer en een ruimte voor lockers gebouwd. De eerste palen gaan binnenkort de grond in.

Daarnaast bereidt voetbalvereniging Dilettant, de hoofdgebruiker van het complex, zich voor op een uitbreiding van haar clubgebouw met een terras op de eerste verdieping en een vergrote fustruimte. “Het terras en de fustruimte doen we in eigen beheer”, vertelt Leo van der Linden, de technische man van de bloeiende voetbalclub. “Speciaal daarvoor hebben we een crowfundingactie op touw gezet. Die loopt uitstekend. We hebben goede hoop dat we het streefbedrag va 12.000 euro gaan halen. Wanneer het terras gerealiseerd is, krijgen bezoekers van Dilettant straks ook de mogelijkheid om vanuit het clubgebouw wedstrijden op veld 2 te bekijken.”

Sportparkbeheerder SVN (Servicepunt Verenigingen Nederlek) voert de regie over de kleedkameraanbouw. Piet Dullaart is namens de stichting samen met Henk Kooijman de man die het proces begeleidt. “De nieuwe ruimten voorzien duidelijk in een behoefte, zegt hij op de website van SVN. “In de eerste plaats voor Dilettant, dat niet alleen gegroeid is qua ledental maar ook vanwege de overstap van zondag- naar zaterdagvoetbal de gebruiksintensiteit van de kleedlokalen flink zag toenemen. Daarnaast dienen de extra kleedkamers ter accommodatie aan andere gebruikers van sportpark Tiendweg. Zoals nu al de Sport-BSO van Stichting Kinderopvang Nederlek. In de toekomst zou daar zomaar nog meer vraag naar kunnen komen. Mensen/organisaties met plannen in die richting kunnen zich bij SVN melden via: communicatie@stichting-svn.nl.”

De eerste paal voor de kleedkamersaanbouw zou overigens al geslagen moeten zijn, ware het niet dat er lichte vertraging is opgetreden. “Dat heeft met de voorschriften van de Provincie Zuid-Holland te maken,” weet Leo van der Linden. “Het complex bevindt zich in een waterwingebied, waardoor je net zomaar palen met een brede voet mag slaan. De vergunning is inmiddels binnen, dus kan het werk beginnen. Medio juni is alles klaar.”

Dit bericht is 947 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief