Archieven

Dit bericht is 3810 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Gespannen volgden clubmanager Henk Akkerman en zijn vaste medewerkers van sportschool My HealthClub de laatste persconferentie van premier Mark Rutte en zijn secondant Hugo de Jonge. “Zou de sportschool weer open mogen?” Het negatieve antwoord kwam best wel hard aan.

“Voorlopig blijven de deuren van accommodaties waar binnensporten worden gefaciliteerd tot 1 september gesloten”, luidde de boodschap van het kabinet. Een mededeling die zowel tot begrip als tot enige frustratie leidde.

“De fitness-branche was als één van de eersten klaar met een protocol en wij hebben er hier in Krimpen alles aan gedaan om volgens die richtlijnen te kunnen werken. Maar de gezondheid gaat voor”, verduidelijkt Henk met een berustende blik in de ogen.

Voor My HealthClub met vijf vestigingen verspreid over Nederland, is de grootste uitdaging de continuïteit van de onderneming te waarborgen. Sinds 1 april is de verplichting tot het betalen van het lidmaatschapsgeld opgeschort, maar een groot deel van de kosten gaat natuurlijk gewoon door.

De vaste medewerkers ontvangen hun salaris en de energierekening blijft gewoon doorlopen. De temperatuur en de waterkwaliteit van het zwembad moeten op peil blijven, om een voorbeeld te noemen. “Een deel van onze 1.800 leden besloot de contributie gewoon te blijven betalen, ook al kunnen ze nu al een aantal weken niet sporten” glundert Henk.

De vaste medewerkers van de sportschool hebben de afgelopen weken niet stilgezeten. Ze hebben alle ruimten en toestellen extra goed schoongemaakt, onderhoudsklussen gedaan en veel geschilderd. “Sommige sportinstructeurs bleken over onvermoed schilderstalent te beschikken”, wijst Henk lachend naar twee collega’s die een wand achter de bar aan het sauzen zijn.

En natuurlijk is het hele gebouw aangepast aan de anderhalve meterregel. De beschikbare toestellen in de fitnessruimten staan op ruime afstand van elkaar, bewegwijzering op de vloer wijst bezoekers erop hoe ze elkaar kunnen passeren zonder te dichtbij te komen, rondom sommige toestellen is een compleet verkeersplein aangelegd om iedereen in goede banen te leiden en in de lokalen waar groepstrainingen worden verzorgd is met paarse stippen aangegeven waar deelnemers mogen staan. Normaal gesproken telt een groepsles gemiddeld dertig sporters, maar dat aantal is gehalveerd.

De kleedkamers en douches blijven voorlopig gesloten, bezoekers moeten zich thuis omkleden, overal staan middelen waarmee de handen kunnen worden gewassen en de medewerkers beschikken over een uitgebreid handboek hoe te handelen in de meest voorkomende situaties. “Kortom, laat onze bezoekers maar weer komen”, aldus Henk.

Maar dat gaat zoals het er nu naar uitziet voorlopig dus nog niet gebeuren. Hoewel er ook goed nieuws te melden is. Op 18 mei worden de zwemlessen voor kinderen weer gedeeltelijk hervat en vanaf die datum zet de sportschool buitenfitness op het programma. Denk aan groepslessen op de parkeerplaats, wandelen in de omgeving, bootcamps en andere activiteiten. De agenda wordt deze week bekend gemaakt. Belangstellenden moeten vooraf telefonisch of via de website een plaats reserveren, zomaar aanschuiven kan niet.

De kidsclub gaat per diezelfde datum open en als de horeca weer open mag, mogelijk per 1 juni, kan er in de bar of op het terras ook weer een sapje worden gedronken. Op gepaste afstand van elkaar, dat spreekt voor zich.
In welk tempo de maatregelen worden versoepeld is nog afwachten, maar één ding is zeker; sportschool My HealthClub is er klaar voor.

Dit bericht is 3810 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief