Archieven

Dit bericht is 2490 keer gelezen

LEKKERKERK – Het is voor nieuwkomers op dit moment nog even zoeken naar sportschool Total Strength in Lekkerkerk. Deze bevindt zich nu nog op de bovenste verdieping van doe-het-zelfzaak Sluyk aan de Van Markenstraat, weggestopt achter de bouwmarkt en de ook boven gevestigde kringloopwinkel.

“Maar dat gaat binnenkort veranderen”, belooft sportschoolhouder Remon Schults. “We verhuizen naar een mooi pand aan de Verlengde Luytenstraat, waar we meer dan twee keer zoveel vierkante meters tot onze beschikking krijgen en meteen de grootste sportschool van het dorp worden.” Nu de sportscholen nog niet open mogen heeft Remon alle tijd om de verhuizing voor te bereiden. Een hele klus, want hij beschikt over veel fitnesstoestellen, die over het algemeen best veel wegen en met vereende krachten verplaatst moeten worden. “Gelukkig hebben we onder onze leden mensen die aan krachttraining doen en die zijn graag bereid te helpen.”

Sterke mannen en vrouwen
Leden van Total Strength kunnen vrij sporten en van alle toestellen en hulpmiddelen gebruik maken. Maar er zijn ook mogelijkheden voor personal training of lessen in kleine groepen. Ideaal voor mensen die een bepaald doel nastreven, bijvoorbeeld een flink aantal kilo’s afvallen, een bepaald fitheidsniveau bereiken of trainen om de sterkste man/vrouw van Nederland te worden. “Voor die laatste categorie heb ik programma’s ontwikkeld waarin zij hun spiermassa op een verantwoorde manier opbouwen in combinatie met een effectief eetpatroon.”

Helaas liggen de trainingsprogramma’s op dit moment grotendeels stil en blijft de sportschool nog gesloten vanwege de coronamaatregelen. Mondjesmaat worden er in de buitenlucht wel één op één trainingsactiviteiten en groepslessen voor een beperkt aantal personen georganiseerd. Zo kunnen de circa 150 leden als ze willen toch in beweging blijven. Als alles volgens plan verloopt is de nieuwe sportschool half mei gebruiksklaar en Remon hoopt natuurlijk dat alle beperkingen dan zijn geschrapt en hij zijn nieuwe deuren wagenwijd open kan gooien.

Speurtocht
Om zijn leden en andere dorpsgenoten gedurende de lockdown in beweging te houden heeft Total Strength een tien weken durende speurtocht door het dorp bedacht. Iedere zaterdagavond wordt er ergens in de bebouwde kom een flesje met het logo van de sportschool verstopt en iedere avond wordt er via Facebook een aanwijzing gepubliceerd waar het flesje zich zou kunnen bevinden. De eerste twee weken waren een succes, er deden gemiddeld vijftig wandelende speurneuzen mee en na vier van de zeven aanwijzingen werd het eerste flesje al gevonden. Voor de vinder ligt steeds een leuk prijsje klaar. Via de Facebookpagina van Total Strength kunnen liefhebbers zich aanmelden in een groep en ontvangen zij de dagelijkse aanwijzingen.

Opening
Hoe de opening van de nieuwe sportschool er uit gaat zien is nog niet helemaal uitgedacht, maar zeker is wel dat er acties worden voorbereid waardoor belangstellenden tegen aantrekkelijke voorwaarden kunnen kennismaken met de werkwijze van Remon en zijn team.

Meer informatie is te vinden op www.totalstrength.nl.

Dit bericht is 2490 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief