Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 1647 keer gelezen

BERGAMBACHT – “Een donderslag bij heldere hemel”, zo noemt Kees de Langen van badmintonvereniging Blue Sky de keus om De Waard aan te wijzen als vaccinatielocatie voor het coronavaccin. De verwachting is dat het Bergambachtse zalencentrum ruim een half jaar wordt gebruikt als ‘prikplek’, waardoor de sportverenigingen die er hun onderkomen hebben elders moeten worden ondergebracht. De Langen vreest dat dit in combinatie met de lockdown tot fors ledenverlies zal leiden en daarmee de continuïteit van de clubs in gevaar brengt.

“Natuurlijk moeten ook de inwoners van de Krimpenerwaard de gelegenheid hebben om zich te laten vaccineren tegen het coronavirus, daarover geen enkel misverstand”, aldus De Langen zaterdagochtend op de radio bij RTV Krimpenerwaard. “Ons bekruipt echter het gevoel dat gekozen is voor de meest makkelijke oplossing. Van, we zien ergens een sportzaal staan, die confisqueren we en dan wordt er nauwelijks nagedacht over de verenigingen die gebruik maken van de zaal. Want ik hoop echt dat we in april weer mogen zaalsporten en daar is met zevenmijlslaarzen overheen gestapt. Een sporthal heeft een maatschappelijke functie, we willen graag iedereen aan het sporten hebben. We vrezen nu dat veel leden gaan afhaken, omdat ze wel contributie moeten betalen, maar er niets voor terug krijgen.”

Het verzoek om een vaccinatielocatie in Krimpenerwaard te openen, komt vanuit de GGD Hollands Midden. Samen met de gemeente Krimpenerwaard is gekozen voor het Bergambachtse zalencentrum, vanwege de toegankelijkheid, centrale ligging en goede bereikbaarheid. De GGD begint binnenkort met de voorbereidingen, waarna vanaf maart/april De Waard in z’n geheel in gebruik wordt genomen als priklocatie.

De Langen weet verschillende andere locaties waar dit ook kan. “Op het industrieterrein van Bergambacht bijvoorbeeld. Daar kun je een grote tent opzetten. Er staat ook nog een grote loods leeg. Dan zullen er misschien wat meer aanpassingen moeten worden gedaan, maar de maatschappelijke functie van De Waard blijft wel behouden.”

De verwachting is dat het prikken in De Waard tot september van dit jaar gaat duren. Over het elders onderbrengen van de gebruikers van de zaal gaat de gemeente Krimpenerwaard nog in gesprek met GGD, Optisport en Team Sportservice Krimpenerwaard. Het steekt De Langen dat de gebruiker niet juist vooraf zijn betrokken bij de keus voor De Waard. “Tegelijk met het bericht plofte een brief op de mat waarin de keus werd aangekondigd en dat de gemeente z’n best gaat doen om ons elders onder te brengen. Dit wordt nog een uitdaging, want er is niet zoveel capaciteit in de andere sportzalen. Ben dus benieuwd, met welk alternatief ze komen.”

Dit bericht is 1647 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief