Archieven

Dit bericht is 907 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Een volgende staking in de estafette voor een cao in Metalektro-sector staat voor woensdag 3 maart gepland in Krimpen aan den IJssel. Pal achter IHC Merwede-werf in de Stormpolder richt CNV Vakmensen samen met FNV Metaal opnieuw een staakstraat in. Werknemers uit de sector kunnen zich daar coronaproof inschrijven voor een staking van 48 uur.

Door deze staking valt in potentie het werk twee dagen stil in onder andere de volgende ondernemingen: IHC, Damen, Thyssenkrupp, Prysmian, Koni, Fokker Papendrecht, Caotinc, FNsteel, Hollandia, Vossloh, Pon Power.

“Typische exponenten van de metalektro”, zo omschrijft bestuurder – en die dag stakingsleider – Diana Kraan van CNV Vakmensen de ‘staakregio’.

“Die woensdag ontvangen we werknemers aan de Schaardijk 23 uit bedrijven die draaien als een tierelier, maar ook uit bedrijven die het redelijk zwaar hebben vanwege de wereldwijde crisis. Maar ook die bedrijven vallen onder de Metalektro-cao. Volgens werkgevers billijken die bedrijven een magere cao. Maar volgens CNV Vakmensen zijn het bedrijven waarmee heus afwijkende cao-afspraken mogelijk zijn, als dit aantoonbaar nodig is. Werkgeverskoepel FME weet dat ook heus wel. Dus had die overkoepelende Metalektro-cao er al lang kunnen zijn”, aldus Kraan.

Virusbesmettingsvrij
Woensdag 3 maart is opnieuw een zogenoemde staakstraat ingericht aan de Schaardijk 23 in Krimpen aan den IJssel, bij de IHC Merwede-werf. Dit betekent dat stakers met hun eigen vervoersmiddel arriveren om virusbesmettingsvrij het stakingsformulier in te leveren bij een van de organiserende vakbonden. De staakstraat gaat tussen 8.00 en 10.00 uur open die woensdagochtend.

De estafettestaking in Krimpen aan den IJssel vormt een schakel in onderhand een lange reeks acties en stakingen in de metalektro. Er werken circa 160.000 mensen in 1.000 bedrijven. Medio december stokten de onderhandelingen over een nieuwe tweejarige cao.

Dit bericht is 907 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief