Archieven

Dit bericht is 1176 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard is gestart met de aanbesteding van het werk dat nodig is om de dijk langs de Hollandsche IJssel tussen Gouderak en Krimpen aan den IJssel te versterken.

Het hoogheemraadschap verwacht volgend voorjaar, na een zorgvuldige selectieprocedure, het werk te kunnen gunnen aan een aannemer. Die moet het project KIJK (Krachtige IJsseldijken Krimpenerwaard) samen met de omgeving verder in detail uitwerken.

De planning is om in 2023 met de werkzaamheden op de dijk te starten. Eind 2026 is de waterkering dan klaar om ook in de toekomst het water uit de Hollandsche IJssel goed tegen te houden.

De bestuurlijke verantwoordelijkheid voor het KIJK-project is door Toon van der Klugt, onlangs benoemd tot dijkgraaf van het hoogheemraadschap, overgedragen aan hoogheemraad Paul van den Eijnden.

In het gebied dat beschermd wordt door de dijk langs de Hollandsche IJssel tussen Gouderak en Krimpen aan den IJssel wonen, werken en recreëren 200.000 mensen. In het project KIJK, zorgt het hoogheemraadschap er voor dat de waterkering langs dit traject weer aan de actuele normen voor waterveiligheid gaat voldoen.

In de verkenningsfase van 2015 tot 2018 is onderzoek gedaan en is er contact en interactie geweest met de omgeving: bewoners en bedrijven langs de dijk, organisaties in het projectgebied en de bestuurlijke partners van het waterschap.

Het bestuur van het hoogheemraadschap heeft op basis daarvan in het najaar van 2018 het voorkeursalternatief (VKA) vastgesteld. Het VKA geeft per dijkvak aan op welke manier de waterkering weer aan de normen kan gaan voldoen.

Dit bericht is 1176 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief