Archieven

Dit bericht is 1801 keer gelezen

SCHOONHOVEN – De Brass Band bestaat honderd jaar en dat wordt gevierd. Finale is  een knallend buitenconcert met Jamai op zaterdag 4 juni 2022.

De start van het jubileumjaar was afgelopen zondagmiddag 10 oktober, op de dag af precies honderd jaar na de oprichtingsdatum. Voor de leden was er een gezellige aftrap van dit heugelijke moment. In de eigen honk ‘De Koperdoos’ is een fotocollage samengesteld. Deze geeft een mooi tijdsbeeld over de afgelopen eeuw.

Ooit begonnen als de Katholieke TOAGENO wat staat voor ‘Tot Ons Aller Genoegen En Ontspanning’.  Begin jaren zeventig is de koers veranderd en wijzigde het orkest naar een Brass Band. En niet zonder succes. In de loop van de jaren is de vereniging uitgegroeid tot een op het hoogste niveau spelend orkest in binnen- en buitenland.

Afdelingen
De spirit om te winnen is typerend voor de vereniging die bestaat uit drie onderdelen. Hoogste niveau is de A-groep met spelers uit het gehele land. Zij spelen in de kampioensdivisie. Daarna volgt de B-groep die uitkomt in de tweede divisie. Onlangs gaf dit orkest na lange tijd op de Bartolomeusdag weer een buitenconcert. Tenslotte is er de C-afdeling die functioneert als opleidingsband voor jeugd vanaf acht jaar.

NBK
Het zijn nu drukke oefenweken want eind deze maand is in Tivoli in Utrecht voor beide orkesten het Nederland Brass Kampioenschap (NBK). Een week daarvoor, op zaterdag 23 oktober, is er de try-out in Theater Zuilen, eveneens in Utrecht. De lat ligt hoog voor het A-orkest  want de eerste prijs van 2019 moet geprolongeerd worden.

Voordat de leden zondagmiddag gezellig met elkaar konden borrelen is door het A-orkest eerst gerepeteerd. Geoefend werd in het Bastion, het onderkomen van de collega’s van muziekvereniging TAVENU. In tegenstelling tot vroeger tijden is de samenwerking tussen beide verenigingen al tientallen jaren uitstekend.

Proms
Vorig jaar is een jubileumcommissie samengesteld om invulling aan de festiviteiten te geven.  Binnenkort gaat de publiciteitsmachine draaien en volgt meer informatie.

De afsluitdatum van de feestjaar is zaterdag 4 juni 2022. Die avond wordt aan het Schoonhovense Veer een groots jubileumconcert gegeven. Het gratis optreden is een cadeau van de vereniging  in de sfeer van ‘The Night of the Proms’.  Oud Brass Band lid Jamai is de hoofdact tijdens deze wervelende show.  Een datum om naar uit te kijken en alvast te noteren.

Komende zaterdag tussen 12.00 en 14.00 meer over het jubileumjaar op de radio bij RTV Krimpenerwaard. Te gast zijn Erik van der Horst en Ron Schutte.

Dit bericht is 1801 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief