Archieven

Dit bericht is 744 keer gelezen

zwemseizoenKRIMPEN A/D LEK – Bij de surfplas van de Krimpenerhout hebben hoogheemraad Agnes van Zoelen, Kees Oskam, voorzitter van de Groenalliantie, wethouder Leon de Wit van de gemeente Krimpenerwaard en wethouder Anthon Timm van de gemeente Krimpen aan den IJssel het nieuwe zwemseizoen geopend.

In het gebied van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard zijn zeven zwemlocaties, waarvan een in de Krimpenerwaard. De surfplas van de Krimpenerhout bij Krimpen aan de Lek. De Groenalliantie Midden-Holland is bezig met een kwaliteitsimpuls van de recreatiegebieden in het Groene Hart. Krimpenerhout valt hier ook onder. Daardoor kon het hoogheemraadschap aansluiten en meebetalen aan het opschonen van de plas. De bodem van de plas is afgezand; een deel van de brasems is afgevangen; er is een natuurvriendelijke oever aangelegd; en er komt weinig tot geen water van buitenaf meer in de plas.

“Dit moet er met elkaar voor zorgen dat er minder voedingsstoffen in de plas zijn, waardoor algen minder snel zullen groeien en geen overlast meer veroorzaken. En dat moet er weer toe leiden dat er in de surfplas weer kan worden gezwommen. Een goed moment om aan het begin van het nieuwe zwemseizoen op 1 mei met elkaar te vieren dat het werk in de zwemplas klaar is”, legt hoogheemraad Agnes van Zoelen uit.

Dit bericht is 744 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief