Archieven

Dit bericht is 1449 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – De weidevogelwerkgroep van de Natuur- en Vogelwerkgroep Krimpenerwaard (NVWK) luidt donderdag 5 maart het weidevogelseizoen in met de jaarlijkse startavond in cultureel centrum De Zwaan in Berkenwoude.

De bijeenkomst wordt ingevuld in samenwerking met het Agrarisch Collectief Krimpenerwaard. Weidewachters, boeren en drone-piloten, maar ook andere geïnteresseerden zijn welkom.

Alex Datema verzorgt een presentatie. Hij is voorzitter van BoerenNatuur, de landelijke koepelorganisatie van alle agrarische collectieven, waaronder het Agrarisch Collectief Krimpenerwaard. Datema is een warm pleitbezorger van het toewerken naar een goede samenhang tussen natuur en landbouw.

Er zal aandacht zijn voor wat de agrarische sector in de Krimpenerwaard al aan natuurbeheer doet, waarbij ernaar gestreefd wordt dat de boer beloond en gewaardeerd wordt voor zijn inspanningen en prestaties.

Het doel is om voedsel op een manier te verbouwen die rekening houdt met natuur, landschap en milieu. De consument zal zich meer bewust moeten worden van de waarde van regionaal, duurzaam geproduceerd voedsel en de positieve invloed die een natuurvriendelijke bedrijfsvoering op de leefomgeving heeft.

In het algemeen geldt dat natuurinclusieve landbouw zal leiden tot een betere, gezondere leefomgeving met een hogere biodiversiteit en meer weidevogels. En dat is waarvoor ook de weidewachters van de NVWK zich al jarenlang inzetten.

Sinds twee seizoenen worden zij hierbij geassisteerd door de zogenaamde Boerenlandvogeldrone. Op deze avond kunnen ook bezoekers kennismaken met de nieuwste techniek die wordt ingezet in het agrarisch natuurbeheer: een drone met verschillende camera’s en slimme software. De mensen van 4D Precisienatuurbeheer, Agrarisch Collectief Krimpenerwaard en de NVWK vertellen erover.

De avond is dan ook niet alleen voor deelnemende boeren en weidewachters, maar voor iedereen die meer wil horen over de toekomst van onze landbouw, natuur en weidevogels.

De zaal is open vanaf 19.30 uur, aanvang 20.00 uur en het officiële deel zal tot ongeveer 22.00 uur duren.

Dit bericht is 1449 keer gelezen

Deel dit:
Gepland Agenda

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief