Archieven

Dit bericht is 1676 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Om de sport te versterken én de maatschappelijke kracht daarvan beter te benutten wil de gemeente Krimpenerwaard samen met sportorganisaties, maatschappelijke instellingen en bedrijven komen tot een lokaal sportakkoord.

Om dat voor elkaar te krijgen heeft de gemeente een zogenaamde sportformateur ingeschakeld. Dat is een externe en onafhankelijke deskundige die de verschillende partijen rond de tafel brengt om concrete afspraken te maken. Het sportakkoord moet resulteren in nieuwe initiatieven en vormen van samenwerking op het gebied van sport en bewegen. Op woensdag 29 januari wordt in Lekkerkerk een startbijeenkomst gehouden.

Sportformateur
De gemeente heeft Jan Janssens bereid gevonden om als sportformateur het voortouw te nemen bij de samenstelling van het lokale sportakkoord. Janssens (59) is voor Krimpenerwaard een buitenstaander, maar niet voor de sport. Hij heeft daarin zijn sporen ruimschoots verdiend. Hij is al vele jaren werkzaam op het snijvlak van sportbeleid, -onderzoek en -onderwijs. Hij was onder andere oprichter en directeur van het Mulier Instituut en lector Sport, Management en Ondernemen aan de Hogeschool van Amsterdam. Daarnaast heeft Janssens in tal van vrijwilligersfuncties binnen en buiten de sport relevante ervaring opgedaan.

Startbijeenkomst
Kort voor de jaarwisseling heeft Janssens, mede namens sportwethouder Lavinja Sleeuwenhoek, sportorganisaties en maatschappelijke instellingen uitgenodigd voor een startbijeenkomst. Deze kick-off vindt plaats op woensdagavond 29 januari in de raadzaal van de gemeente Krimpenerwaard (Burgemeester van der Willigenstraat 58, Lekkerkerk). Tijdens deze bijeenkomst krijgen de aanwezigen tekst en uitleg over de achtergrond en aanpak. Maar het belangrijkste is een eerste gezamenlijke inventarisatie van ideeën, kansen en uitdagingen die uitgewerkt worden tot een sportakkoord voor Krimpenerwaard. De bijeenkomst duurt van 19.30 tot 21.00 uur.

Kansen
In de uitnodiging onderstreept Janssens het belang van een lokaal sportakkoord: “Het initiatief om tot een lokaal sportakkoord te komen is nieuw. Niet eerder is op deze manier geprobeerd om een gezamenlijk lokaal sportbeleid te ontwikkelen. Het sportakkoord biedt gemeente, sportorganisaties en maatschappelijke instellingen een mooie kans om nieuwe vormen van samenwerking op te zetten en gezamenlijk nieuwe initiatieven te ontwikkelen. Zorg dat u erbij bent op woensdag 29 januari en grijp die kans.”

Aanmelding
Die oproep lijkt aan te slaan want binnen een week hadden zich al meer dan veertig deelnemers aangemeld. Aanmelden kan nog steeds. Sportorganisaties, maatschappelijke instellingen, maar ook betrokken inwoners, die mee willen doen maar zich nog niet hebben aangemeld, kunnen dat alsnog doen via deze link.

Dit bericht is 1676 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief