Archieven

Dit bericht is 1027 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – De Krimpenerwaard gaat aan de slag. Zes partijen ondertekenden vrijdag een ambitieverklaring voor meer natuurwaarden in het gebied en dus meer plek voor vlinders en bijen. De ondertekenaars: de gemeente Krimpenerwaard, natuur- en vogelwerkgroep Krimpenerwaard, het Zuid-Hollands Landschap, Staatsbosbeheer en drinkwaterbedrijven Oasen en Dunea.

Tijdens een bijeenkomst in cultureel centrum de Zwaan in Berkenwoude werd vooral ook veel informatie gedeeld: wie zijn de organisaties, welke gebieden beheren zij en wat gaan ze met elkaar doen om de biodiversiteit in de Krimpenerwaard te verbeteren? Welke partijen kunnen nog meer betrokken worden?

De deelnemers bekeken samen uitgebreid een kaart van het gebied. En kleurden ‘m in: waar doen we al wat, waar liggen er nog kansen en waar zouden we eigenlijk ook aan de slag moeten om nog betere verbindingen te maken? De bijeenkomst is een begin van een mogelijk net zo groot succes als in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden.

In deze buurregio is in 2012 begonnen met het zogenaamde Prachtlint: een lint van ecologisch beheerde bermen die natuurgebieden met elkaar verbinden. Verbindingen zijn belangrijk in de natuur. Flora en fauna krijgen zo een grotere kans op verbetering en overleving. Inmiddels hebben in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden 25 organisaties de ambitie ondertekend. De Krimpenerwaard staat dus aan het begin.

Aan het einde van deze eerste bijeenkomst is gelijk een afspraak gemaakt voor de volgende bijeenkomst. In mei volgend jaar hopen de aanwezigen nog meer kennis op te doen en dat met nog meer aanwezigen te kunnen delen.

Dit bericht is 1027 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief