Archieven

Dit bericht is 1547 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Met de onthulling van een verkoopbord hebben wethouder Wubbo Tempel en makelaar Jan Verdoold het startsein gegeven voor de verkoop van de loodsen en het vroegere woonhuis van de voormalige scheepswerf Van Duijvendijk.

De gemeente Krimpen aan den IJssel werkt aan de herontwikkeling van het terrein aan de IJsseldijk. De scheepswerf die er ligt is één van de oudste scheepswerven van Nederland en ook de eerste werf met een dwarshelling in Nederland.

In 2004 is de werf gesloten. Om deze bijzondere plek voor Krimpen te behouden en te benutten, werken we aan de herbestemming van de twee Rijksmonumentale loodsen, de bouw van appartementen en de herinrichting van het terrein als openbaar toegankelijk gebied”, aldus wethouder Tempel

“De westelijk gelegen dijkwoning met aangrenzende loods en de parallel aan de dijk gelegen smederijloods verkopen we via Verdoold makelaars. Hiermee knippen we de verkoop van de woning en loods(en) los van de ontwikkelplannen van de werf. Bij aankoop van de dijkwoning met bijbehorende loods zal de koper het hele pand restaureren. Door restauratie moet de dijkwoning met bijbehorende loods een nieuwe functie krijgen die er voor zorgt dat het onderhoud van het monument kan worden betaald.”

Dit bericht is 1547 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief