Archieven

Dit bericht is 583 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Netbeheerder Stedin start eind november met de vernieuwing van het gasnet in de binnenstad van Schoonhoven. De vernieuwing is nodig om het net helemaal klaar te maken voor de toekomst. Totaal vernieuwt Stedin zes kilometer aan gasleiding in Schoonhoven. De klus duurt een half jaar. Het nieuwe gasnet is van modern materiaal en kan in de toekomst eventueel ook gebruikt worden voor alternatieven voor aardgas.   

Werken in fases
Stedin is verantwoordelijk voor het onderhoud, beheer en vervanging van de gasleidingen. De werkzaamheden zijn samen met de gemeente Krimpenerwaard goed voorbereid. Zo moeten bijvoorbeeld de smalle straten in de binnenstad van Schoonhoven open. Dit betekent dat bewoners en ondernemers hier wat van gaan merken. Stedin werkt in verschillende fases, om de overlast zo veel mogelijk te beperken.

Nieuwe binnenkant
De gasleidingen worden vernieuwd met de techniek ‘relinen’. Hierbij krijgt de oude leiding een nieuwe binnenkant waardoor deze weer decennialang mee kan. Voordeel van deze techniek is, dat niet de hele straat open hoeft. Relinen werkt sneller en daarom duren de werkzaamheden korter: een half jaar in plaats van minimaal drie jaar. Wel staan er dagelijks (vracht)wagens en graafmachines op de plaats waar de nieuwe binnenkant in de oude leiding geschoven wordt. Deze blijven meestal een dag, soms enkele dagen op dezelfde plek staan.

Bewoners en ondernemers per brief ingelicht
Voordat de werkzaamheden starten ontvangen de omwonenden een brief en worden ondernemers ingelicht. Gedurende de werkzaamheden blijven de winkels, de horeca en de woningen altijd (te voet) bereikbaar. Hulpdiensten kunnen altijd woningen bereiken.

Over StedinSamen werk maken van een leefwereld vol nieuwe energie. Dat is de missie van Stedin. Stedin is de onafhankelijke netbeheerder van het gas- en elektriciteitsnet in het grootste deel van Zuid-Holland en de provincies Utrecht en Zeeland. Stedin zorgt ervoor dat ruim 2,3 miljoen huishoudens en zakelijke klanten over energie beschikken om te leven, werken en ondernemen. Daarbij werkt Stedin aan een duurzaam energiesysteem dat ook in de toekomst betrouwbaar en betaalbaar is. Ons werkgebied is een overwegend stedelijke en industriële regio. In dit gebied is de energie-infrastructuur complex en de afhankelijkheid van energie groot. Stedin heeft ruim 4.000 medewerkers en het hoofdkantoor is gevestigd in Rotterdam.

Dit bericht is 583 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief