Archieven

Dit bericht is 534 keer gelezen

HAASTRECHT- Op vrijdag 2 december om 20.15 uur treedt Steely Fan op in Theater Concordia Haastrecht. De New Yorkse band Steely Dan beleefde eind jaren 70 de grootste populariteit met nummers als ‘Rikki Don’t Lose That Number’, ‘Do It Again’ en ‘Reelin’ In the Years’.

De harmonieën en grooves zijn sinds die tijd alleen maar geraffineerder geworden. De formatie van muzikale genieën Donald Fagen en Walter Becker tourde tot mei 2017. Met het overlijden van Walter Becker in september 2017 is de hoop om de complete band ooit nog live te zien definitief vervlogen.

Het was een droom van bassist Jos Stam om een Nederlandse tributeband op te richten. Dat werd Steely Fan. “Je hebt uitstekende muzikanten nodig om deze muziek neer te zetten”, aldus Jos. “Het heeft ruim een jaar gekost om twaalf bandleden bij elkaar te krijgen”.

Grote hits
Steely Fan speelt grote hits van de albums Aja, The Royal Scam, en Gaucho, maar ook recenter werk van bijvoorbeeld Two against nature is te horen. Steely Fan neemt het publiek mee voor een ‘True Steely Dan Experience’.

Inmiddels geniet Steely Fan groeiende faam en is steeds vaker te bewonderen op poppodia, theaters, festivals en radio. Jos: “Deze muziek is zo goed uitgedacht dat je er op het podium al je aandacht voor nodig hebt, maar het heeft ziel en de band heeft er enorm veel lol in. Dat krijg je echt mee als publiek.”

Steely Fan is op vrijdag 2 december om 20.15 uur te zien in Theater Concordia. Kaarten à €16,50 zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl.

Dit bericht is 534 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief