Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 2166 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Stefan uit Ammerstol is een van de winnaars van het provinciale project ‘Verhalen om nooit te vergeten. In een creatieve video vertelt hij  het verhaal over zijn tante die een bombardement op de Lekdijk in Lopik meemaakte.

Begin april riep de provincie Zuid-Holland met het project ‘Verhalen om nooit te vergeten’ kinderen in de hele provincie op om ouderen digitaal te interviewen over hun verhalen over de Tweede Wereldoorlog en hier een video over te maken.

Met ‘Verhalen om nooit te vergeten’ wilde de provincie bijzondere verhalen over de Tweede Wereldoorlog door de ogen van kinderen verzamelen en het contact tussen generaties stimuleren, in het jaar dat we 75 jaar vrijheid vieren maar onze vrijheid tegelijk ingeperkt wordt door het coronavirus.

Kinderen konden tot eind april hun creatieve filmpjes insturen. De provincie heeft uit alle inzendingen vier winnaars gekozen. Zij hebben stuk voor stuk bijzondere verhalen op een creatieve, mooie manier weten te verwerken tot even bijzondere video’s.

Naast Stefan zijn de andere winnaars Sam uit Sliedrecht, Elise en Emma uit Den Haag en Dylan uit Sliedrecht. Sam vertelt aan de hand van oude documenten over haar opa en overgrootvader en hun betrokkenheid bij het verzet. Elise en Emma uit Den Haag laten hun oma aan het woord over haar belevenissen in Den Haag. En Dylan verbeeldt met een creatieve Playmobil stopmotion het verhaal van zijn overgrootvader die Biesboschcrosser was.

Alle ingezonden filmpjes zijn te bekijken via deze playlist. Een van de andere inzenders komt ook uit Ammerstol.

Kinderen kunnen nog steeds video’s inzenden via de website van ‘Verhalen om nooit te vergeten’ om zo mee te bouwen aan het collectieve geheugen van Zuid-Hollandse verhalen over de Tweede Wereldoorlog.

Dit bericht is 2166 keer gelezen

Deel dit:

Een reactie op Stefan uit Ammerstol één van de winnaars van ‘Verhalen om nooit te vergeten’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief