Archieven

Dit bericht is 2569 keer gelezen

BERGAMBACHT – Je start vol goede moed je bedrijf en dan begint de coronacrisis. Met name de autohandel werd dit voorjaar hard geraakt. Inmiddels is alles bijna op het oude niveau en worden weer volop auto’s verkocht. Stefan Visser (27) van ‘Autoservice De Hem’ ziet het daarom alles behalve somber in.

De jonge ondernemer is begin dit jaar een eigen zaak gestart aan de Provinciale weg 18D. Een ideale locatie zo vindt hij zelf; meer dan genoeg ruimte en goed bereikbaar. Stefan doet voornamelijk onderhoud en bandenwissel aan alle soorten voertuigen. Hij heeft een universele garage en is daarmee niet merk gebonden. Door transparantie, laagdrempeligheid en vooral mond op mond reclame maakt dat hij dagelijks meer dan genoeg werk heeft.

Import
Daarnaast doet hij in- en verkoop van voertuigen, met name kleine auto’s zoals de Toyota Aygo, Peugeot 108, Skoda Citygo en de Citroën C1. De meeste van dit soort auto’s worden geïmporteerd vanuit Duitsland. Doordat hij goed op de hoogte is over de regelgeving met betrekking tot invoeren en keuren van voertuigen, maakt dat hij juist hierin ook concurrerend kan zijn. Auto’s met een geel kenteken diesel zijn niet meer interessant. Tweedehands worden die massaal geëxporteerd omdat ze nauwelijks nog verkocht worden in Nederland.

Elektrisch
De onvermijdelijke komst van volledig elektrische auto’s maakt Stefan als rasechte sleutelaar niet bang. Ook aan deze auto’s moet onderhoud plaatsvinden en de banden periodiek vervangen. Door het snelle optrekken slijten de banden sneller dan bij een conventionele brandstofauto. Wel licht Visser toe dat er ook problemen kunnen ontstaan omdat de auto’s zo complex zijn. Wat hem betreft blijven we voorlopig nog in auto’s rijden op fossiele brandstof. Maar aan de andere kant onderkent hij ook het belang van het milieu en zal er iets moeten veranderen. Daarbij ziet Stefan dat de auto’s minder kilometers maken door onder andere het toenemende thuiswerken en overleggen via teams of zoom.

Groei
Ondanks de nodige hobbels als gevolg van de coronacrisis, kijkt de gedreven zelfstandige meer dan tevreden terug op het afgelopen jaar. Hij gaat voor een langzame groei en realiseert zich dat personeelsuitbreiding op een gegeven moment onvermijdelijk is. Voor nu geniet hij van het behaalde succes en is content met de locatie langs de Provinciale weg. “Een super locatie”, zoals hij zelf opgetogen aangeeft.

Stefan Visser was afgelopen zaterdag te gast op de radio bij RTV Krimpenerwaard tussen 12.00 en 14.00 uur. Terugluisteren kan via Uitzending Gemist.

 

Dit bericht is 2569 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief