Archieven

Dit bericht is 706 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – De raadsinformatiebrief over de gunning van de aanbesteding voor het integrale groenonderhoud in Krimpen aan den IJssel is voor Stem van Krimpen aanleiding tot het stellen van kritische schriftelijke vragen. De lokale partij merkt op dat het onderhoudscontract van de openbare ruimte ruim 1,5 ton meer kost dan is begroot.

Wilma Lingen, raadslid voor Stem van Krimpen: “Een aantal dingen zijn opvallend. Een aanbesteding waarbij een extern adviseur betrokken is geweest waar dan achteraf veel geld bij moet is op zijn zachtst gezegd, opvallend. Ook opvallend is dat in het raadsvoorstel twee verschillende bedragen genoemd staan en het verschil niet duidelijk is.”

De raad wordt binnenkort gevraagd goedkeuring te geven aan een onvoorziene uitgave van 160.000,- euro waarvan niet helemaal duidelijk is hoe dit komt.

“Stem van Krimpen vraagt om opheldering”, zegt Wilma Lingen. “Ik kan mij nog goed herinneren dat ik eerder mij de blaren om mijn tong heb moeten praten om een bezuiniging van 35.000 euro terug te draaien. Hierdoor, door het Voorzieningenfonds kunnen volwassenen met een wat kleinere beurs in coronatijd tegen gereduceerde tarieven blijven sporten, naar de bieb gaan en cultuur bezoeken. Daarom verbaast het onze fractie dat nu dit bedrag, dus 160.000 euro, er met groot gemak doorheen gejast lijkt te worden.”

V”Inmiddels is in aanvulling op onze vragen ook door een andere fractie een aantal kritische vragen gesteld”, vult Lingen aan. “Inmiddels lijkt het erop dat er meer aan de hand is, maar dat zal blijken uit de antwoorden op onze schriftelijke vragen. We blijven kritisch en houden vinger aan de pols, zeker als het om dit soort onvoorziene bedragen gaat. Uiterlijk 10 februari weten we meer.” Schriftelijke vragen moeten binnen dertig dagen beantwoord worden.

Dit bericht is 706 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief