Archieven

Dit bericht is 2176 keer gelezen

HAASTRECHT – Het is nooit meer echt donker in Nederland. Altijd is er wel ergens licht van sportvelden, tuinbouw, straatverlichting, reclame of huishoudens. Zaterdag 26 oktober wordt het zoveel mogelijk donker bij De Hooge Boezem. Als onderdeel van ‘De Nacht van de Nacht’ zijn diverse activiteiten en kunnen belangstellenden bij goed weer de sterrenhemel bewonderen.

De Nacht van de Nacht is een jaarlijks evenement georganiseerd door de Natuur- en Milieufederaties. Rondom Haastrecht worden excursies gehouden door de eeuwenoude veenweidepolders. Gidsen van het Zuid-Hollands Landschap, de 6e Boezemmolen, Sterrenwacht Krimpener- / Lopikerwaard en de Natuur- en Vogelwerkgroep Krimpenerwaard vertellen over de natuur en het nachtleven van vogels en vlinders. Start van de excursies is om 20.00 uur vanaf zwembad De Loete, Bredeweg 2.

De Sterrenwacht Krimpener-/ Lopikerwaard is aanwezig met diverse telescopen. De maand gaat rond 18.00 uur onder waardoor het een mooie, donkere Nacht van de Nacht kan worden. Jupiter en Saturnus staan laag aan de zuidelijke horizon; maar nog altijd de moeite waard om te bekijken. De Plejaden staan gunstig, ideaal voor (grote) verrekijkers. Zwakkere objecten (Uranus in de Ram) en deep-sky objecten zoals M31 en h en chi Perseus zullen in de telescoop kunnen scoren die avond.

Kaarten voor de excursie zijn te reserveren via de website van het Zuid-Hollands Landschap. Zaterdag 26 oktober is het de 15e editie van De Nacht van de Nacht.

Dit bericht is 2176 keer gelezen

Deel dit:
Gepland Agenda

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief