Archieven

Dit bericht is 1532 keer gelezen

KRIMPENERWAARD- Boeren hebben woensdagavond een Steun de Boer Toer georganiseerd in de Krimpenerwaard. Met tractoren, auto’s en busjes is er een tour door de Krimpenerwaard gereden om blijvende aandacht te vragen voor de stikstofproblematiek. Ook andere groepen konden deelnemen aan deze tour ter ondersteuning van de boeren, visserij, tuinders en burgers.

“We gaan vanavond de burgers van de Krimpenerwaard laten zien dat de problemen zeker nog niet de wereld uit zijn”, laat een deelnemende boer weten aan RTV Krimpenerwaard. “Er wordt wel gesproken in Den Haag en ik denk dat dat goed is, maar we zijn er nog lang niet.”

“Mochten mensen toch de indruk krijgen dat het nu allemaal al een gedane zaak is: dat is zeer zeker niet zo. We willen met deze actie ook laten zien dat er nog van alles te doen is en gebeuren moet. We hopen dat we de burgers op deze manier kunnen laten zien wat er nog speelt hier in de Krimpenerwaard. Er zijn vanavond ook andere mensen bij betrokken met andere onderwerpen die zij ook graag willen laten zien. We hopen op begrip van de Krimpenerwaarders”, aldus een deelnemende boer.

Kindpartij
Naast boeren, vissers en tuinders is ook de Kindpartij aanwezig. “Wij doen mee, omdat ook ouders in grote problemen zijn al jaren lang. We leven graag mee met de boeren en wij vragen de boeren om met ons mee te leven tegen dit beleid van de regering”, zegt Jan van der Kooi.

Van der Kooi: “Er is nu een stikstofkaart gekomen, maar er is al jaren een kinderkaart. Dat wil zeggen dat er 3000 kinderen per jaar uit huis worden geplaatst.”

Dit bericht is 1532 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief