Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 1025 keer gelezen

REGIO – Stichting Leergeld Hollandsche IJssel heeft in de eerste negen maanden van 2019 349 kinderen geholpen. Dat zijn er 20 meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

De verwachting is dat de groei in het laatste kwartaal zal doorzetten. In Capelle heeft Leergeld 235 aanvragen toegekend. In Krimpen zijn dat er 56 en in Zuidplas 58.

In september bracht het CBS de armoede in kaart. De cijfers zijn voor de IJsselgemeenten schrikbarend. In Capelle leeft 11,2 procent van de kinderen onder de armoedegrens. In Krimpen is dat percentage 6,4 procent en in Zuidplas 5,4 procent. In absolute aantallen leven in deze drie gemeenten ongeveer 2300 kinderen in armoede.

Stichting Leergeld Hollandsche IJssel helpt kinderen van 4 tot en met 17 jaar waarvan de ouders niet meer inkomsten hebben dan 120 procent van het wettelijk sociaal minimum. Het motto van de stichting is dat alle kinderen moeten kunnen meedoen. De Stichting realiseert dat door onder andere het verstrekken van een fiets aan kinderen die naar het voortgezet onderwijs gaan, een laptop aan kinderen vanaf groep 7, kosten voor een schoolreis als aanvulling op de gemeentelijke regeling of een aanvulling op het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Dit bericht is 1025 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief