Archieven

Dit bericht is 1601 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Stichting Shakespeare in de Loet heeft besloten om het openlucht theaterevenement in het Loetbos bij Lekkerkerk niet door te laten gaan. Aanleiding hiervoor is de twijfel over draagvlak binnen de gemeente Krimpenerwaard.

Het stuk Shakespeare in Loet zou in september van dit jaar acht keer gespeeld worden. Nu is besloten om deze voorstellingen te schrappen.

“We hadden voor ogen verbindende voorstellingen te organiseren door en voor inwoners van de gemeente Krimpenerwaard”, geeft initiatiefnemer Theo Ham aan. “Het zou de start zijn van meer activiteiten die allen tot doel hadden om de sociale cohesie te versterken en de drempels tot deelname aan culturele activiteiten te verlagen.” Hiermee wilde de stichting zoveel mogelijk inwoners van de gemeente bereiken.

Ham: “Aan deze mooie plannen komt helaas voortijdig een einde. Oorzaak hiervan is de negatieve berichtgeving in de pers en de twijfel over (politiek) draagvlak. We betreuren het enorm dat een professioneel initiatief dat als doel heeft te zorgen voor onderlinge verbinding, juist blijkt te zorgen voor verdeeldheid. We konden daarom niet anders besluiten dan te stoppen met onze activiteiten.”

Lees ook: VVD en ChristenUnie: 125.000 euro voor Shakespeare is teveel.

Lees ook: College gaat Shakespeare-subsidie niet intrekken.

Dit bericht is 1601 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief