Archieven

Dit bericht is 1118 keer gelezen

overlastHAASTRECHT – In Haastrecht zijn tientallen informatiekaarten voor ramen gehangen, tegen de herrie van motoren. Bewoners van de Hoogstraat, Veerlaan en Bredeweg geven hiermee gehoor aan de Geluidsoverlast campagne, die onlangs is opgestart.

De campagne is een initiatief van de bewonersactiegroep ‘Geluidsoverlast Motorfietsen in de Krimpenerwaard’, gemeente Krimpenerwaard, politie en de Motorrijders Actie Groep (MAG). Zij trekken gezamenlijk op tegen geluidsoverlast van motoren.

Bewoners van de Krimpenerwaard ervaren, vooral op mooie dagen, veel hinder van bulderende motoren, stelt Tony Hardenberg van de bewonersactiegroep. “Veel motorrijders hebben geen idee dat ze overlast veroorzaken voor grote groepen inwoners van de Krimpenerwaard.” Via de campagne worden de motorrijders gevraagd om niet in grote groepen te rijden, te rijden met lage toeren en geen toertochten te houden door stiltegebieden.

Bij gemeentelijke toegangswegen zijn negen spandoeken geplaatst met de tekst: ‘Welkom maar, mag het iets zachter?’ Ook is een informatiekaart beschikbaar over de Krimpenerwaard en het belang en waarde van het geluid van de stilte.

overlast1

Hardenberg: “Wij hebben niets tegen motorrijders die genieten van het prachtige landschap in de Krimpenerwaard. Waar het ons om gaat zijn de grote groepen bulderende motoren waardoor je elkaar niet meer kunt verstaan en het gesprek moet staken. Het gebeurt op een stralende dag geregeld dat wij het ‘asociale geraas’ van motoren al kilometers ver horen aankomen.”

Wie zich wil aansluiten bij het stil protest, kan de informatiekaart gratis aanvragen bij de Actiegroep Geluidsoverlast Motorfietsen in de Krimpenerwaard, door een email te sturen naar geluidoverlast.krimpenerwaard@gmail.com.

Dit bericht is 1118 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief