Archieven

Dit bericht is 1201 keer gelezen

stinis1KRIMPEN A/D LEK – “Onze nominatie hebben we te danken aan de gemeente Krimpenerwaard”, vertelt Bert de Bever, algemeen directeur van Stinis Holland B.V. De gemeente vond dat het aan de Dorpsstraat in de Krimpense dorpskern gevestigde bedrijf voldeed aan alle eisen om te worden voorgedragen voor de Ondernemersprijs Midden-Holland, die jaarlijks wordt uitgereikt aan een bedrijf in de regio dat zich van andere weet te onderscheiden.

De gemeente droeg daarvoor meerdere argumenten aan. Stinis is een familiebedrijf dat een niet weg te denken plaats heeft verworven in een internationale markt wereldwijd. Tegelijkertijd heeft Stinis zich ontwikkeld tot een onderneming die Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen hoog in het vaandel heeft.

“We zijn een erkend opleidingsbedrijf, we bieden medewerkers die in de directe omgeving wonen werkgelegenheid, maar geven ook mensen met een cultureel andere achtergrond de kans zich bij ons te ontplooien, we werken samen met bedrijven waar medewerkers met een beperking werken en doen zoveel mogelijk zaken met toeleveranciers in de regio”, somt De Bever onder meer op.

Reden genoeg om door de organisatie op de lijst van negen genomineerde bedrijven te worden geplaatst. Die lijst is onderverdeeld in drie categorieën, detailhandel, midden- en kleinbedrijf en grootzakelijk. Stinis neemt het in die laatste categorie op tegen Dekbed Discounter uit Gouda en Eltacon Engineering uit Waddinxveen.

Pitch
Na de nominatie werden alle genomineerden uitgenodigd een uitgebreide vragenlijst in te vullen, kregen zij de gelegenheid zich in een zogenaamde pitch – een presentatie van niet meer dan twee minuten – voor te stellen, werd een filmopname gemaakt in de bedrijfsgebouwen en kwam de voltallige jury op bezoek om nader kennis te maken met het bedrijf. “Op die dag mochten we een uitgebreide presentatie verzorgen en de juryleden rondleiden door de fabriek. Daar hebben we veel aandacht aan besteed, want we gaan natuurlijk voor de hoofdprijs”, lacht Bert de Bever. Of het zover zal komen wordt bekend gemaakt op maandagavond 14 januari. Dan vindt in de Goudse Schouwburg een bijeenkomst plaats, waarin bekend wordt gemaakt wie zich de Ondernemer van het jaar in Midden-Holland mag noemen. “Reuze spannend en we kijken er erg naar uit.” Dat belooft een heel spektakel te worden en wie er bij wil zijn kan via www.middenholland-onderneemt.nl toegangskaarten bestellen.

Stinis is een onderneming met een lange traditie. Al in 1830 vestigde Arie Stinis zich als dorpssmid die voornamelijk hoefijzers en schaatsen leverde aan inwoners van Krimpen aan de Lek. Zes generaties later is het bedrijf in handen van Kees Stinis en zijn drie dochters en heeft het zich ontwikkeld tot een internationaal opererende onderneming die vooral spreaders levert aan bedrijven die de overslag verzorgen van containers in havens overal in de wereld.

stinis3

Spreaders hangen onder een kraan en pakken in één keer een of meerdere containers op. In Krimpen worden door ongeveer 120 medewerkers tussen de 150 en 250 exemplaren per jaar geproduceerd en in de vestiging in Maleisië een ongeveer even groot aantal, die bestemd zijn voor havens in Azië, Afrika, Australië en Nieuw Zeeland. In Singapore en Sjanghai zijn verkoopkantoren gevestigd. De producten uit Krimpen vinden hun weg naar containerhavens in Europa, Noord- en Zuid Amerika en het Midden Oosten.

Maatwerk
“We willen niet de grootste, maar wel de beste zijn”< legt de algemeen directeur uit. "Dat betekent vooral dat we geen massaproduct leveren maar maatwerk op basis van een door onze engineers ontwikkeld concept. Wat de klant wil ontwerpen en maken we." Sterk punt is het verlenen van service na de aflevering van een nieuwe installatie. "We leveren alle gevraagde reservedelen en beschikken over vakkundige monteurs die worden ingeschakeld bij het in gebruik nemen van een nieuwe spreader en de wereld over reizen als er iets gerepareerd of onderhouden moet worden. Dat waarderen onze klanten." De afgelopen jaren is Stinis zich langzaam maar zeker verder gegroeid en aan de uitbreiding lijkt nog geen einde te komen. In Krimpen aan de Lek heeft de onderneming het naast gelegen bedrijfsterrein van Damen Shipyards verworven en hoopt daar binnenkort een verdubbeling van de huidige productiefaciliteiten te kunnen realiseren. Of het allemaal genoeg is om de ondernemersprijs Midden-Holland in ontvangst te mogen nemen zal aanstaande maandagavond blijken. stinis2

Dit bericht is 1201 keer gelezen

Deel dit:

Een reactie op Stinis in de race voor Ondernemersprijs Midden-Holland

  • Zet bij de Stinis nominatie ook aub dat ze ondanks dat ze een wereldspeler zijn, altijd tijd, aandacht en geld willen steken in dorps-aangelegenheden en bijv. bij hebben gedragen aan het nieuwe schoolplein, Krimpen 950 jaar, de open tuinen dag, de kerstwandeling etc. Dat vinden wij echt heel erg bijzonder.!!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief