Archieven

Dit bericht is 1731 keer gelezen

STOLWIJK – Een 23-jarige man uit Stolwijk is donderdagmiddag samen met vier andere mannen in het Brabantse Uden aangehouden na de vondst van meerdere vuurwapens. Bij de aanhouding loste de politie een waarschuwingsschot.

Een getuige had gezien dat een man in het bezit zou zijn van vals geld. Die persoon zou deel uitmaken van een groep mannen, die zich ophield op een foodcourt aan snelweg A50. Toen agenten twee voertuigen controleerden, bleek dat in één van de wagens een vuurwapen lag. Daarop zijn direct vier mannen aangehouden. Maar het bleef niet bij dit ene wapen, want bij de verdachten troffen ze meer vuurwapens aan. In de omgeving waar de mannen werden opgepakt, vonden agenten een vals bankbiljet.

Direct na de aanhouding van de vier mannen, werden collega’s door een getuigen geattendeerd op een vijfde man, die bij de andere vier zou horen en zich ergens anders op het foodcourt ophield. Omdat deze verdachte zich in eerste instantie niet wilde overgeven, loste een agent een waarschuwingsschot. De man gaf zich daarna over en werd aangehouden.

De mannen werden overgebracht naar een politiebureau en zitten vast. Naast de Stolwijker gaat het om een 26-jarige man uit Tilburg, twee 19-jarige mannen uit Gouda en een 23-jarige man zonder bekend woonadres. Wat de plannen van de mannen waren en waarom ze in Uden waren is nog niet duidelijk. Die vragen maken nog onderdeel uit van het onderzoek.

Dit bericht is 1731 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief