Archieven

Dit bericht is 1334 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – “Ik kan niet wachten tot we weer open mogen”, popelt Hilde van den Berg hardop. Op 1 maart volgde zij Kim de Vries op als directeur van het Streekmuseum Krimpenerwaard, maar bezoekers heeft ze nog niet kunnen ontvangen. Dat vindt ze heel jammer, maar ze heeft zich in ieder geval rustig kunnen verdiepen in de gang van zaken in het museum. Samen met haar eveneens nieuwe rechterhanden Cato de Beer, die de pr en communicatie is gaan verzorgen en met Nikki Wijnen, die verantwoordelijk werd voor het beheer van de collectie.

Met de ruim zestig vrijwilligers die in het streekmuseum werkzaam zijn heeft Hilde nog nauwelijks kennis kunnen maken. Slechts een handjevol is bezig in de tuin of houdt de expositieruimten schoon. Alle vrijwilligers die de receptie bemannen, rondleidingen verzorgen, koffie schenken of lezingen en andere activiteiten begeleiden, zitten noodgedwongen thuis.

“We houden ons voornamelijk bezig met het voorbereiden van evenementen die we na de heropening in gedachten hebben.”

Zo staat de tentoonstelling 75 + 1 jaar vrijheid gepland. Een tentoonstelling, die in het kader van de viering van 75 jaar vrijheid eigenlijk vorig jaar al zou worden gepresenteerd, maar toen niet door kon gaan.

En er wordt samen met vertegenwoordigers uit de Molukse gemeenschap gewerkt aan een presentatie van objecten die herinneren aan de komst van Molukse militairen en hun gezinnen, nu zeventig jaar geleden.

“Samen met Synerkri, de muziekschool en de bibliotheek werken we bovendien aan activiteiten voor jongeren. Het terrein rond de museumboerderij is daar zeer geschikt voor”, vindt Hilde.

Met haar 25 jaar is Hilde van den Berg een nog jonge museumdirecteur, maar ze kent het klappen van de zweep. Ze volgde in Denemarken een opleiding in erfgoedmanagement en projectmanagement en werkte daarna een aantal jaren als conservator en teamleider in het Museum Collectie Brands in Nieuw-Dordrecht bij Emmen. Een soortgelijke instelling als het streekmuseum Krimpenerwaard, maar dan met het verleden van Zuidoost-Drenthe als voornaamste thema. Daaronder de ontwikkeling van het platteland en verdwenen ambachten.

“Het grootste verschil zit hem in het feit dat daar niets is terug te vinden over scheepvaart en scheepsbouw zoals hier, want dat kende men daar nauwelijks”, vergelijkt Hilde haar vorige werkplek met haar nieuwe. “Maar het enthousiasme waarmee bestuursleden, medewerkers en vrijwilligers zich voor het museum inzetten om het bezoekers naar de zin te maken is in beide locaties even groot. Ik heb er hier dan ook heel veel zin in.”

Dit bericht is 1334 keer gelezen

Deel dit:

2 Reacties op Streekmuseum Krimpenerwaard onder nieuwe leiding

  • Van harte gefeliciteerd met de nieuwe uitdaging. Met Kim de Vries is in het verleden gesproken over kaartenmolens die wij gratis ter beschikking stelden. Daar is geen vervolg op gekomen. Wellicht is drukte er de oorzaak van. Het aanbod geldt nog. Is dit nog actueel?

    • Wat een rare omweg om deze vraag te stellen. Het is toch veel handiger om deze vraag niet via de pers maar rechtstreeks aan het streekmuseum te stellen? Telefoonnummer en emailadres staan op hun website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief