Archieven

Dit bericht is 522 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL- Hilde van den Berg, museumdirecteur van het Streekmuseum Krimpenerwaard, heeft afgelopen donderdag de Erfgoedparel in ontvangst genomen. Zij krijgen de prijs van de vakjury voor de samenwerking met de lokale Molukse gemeenschap in Krimpen aan den IJssel voor het project Istori-Istori Maluku.

De Erfgoedparel is uitgereikt tijdens de Erfgoeddag van Erfgoedhuis Zuid-Holland. Dit gebeurde op een toepasselijke locatie, namelijk bij Museumpark Archeon in Alphen aan den Rijn. Naast de uitreiking van de Erfgoedparel bestond de dag uit een leerzaam programma over de toekomst van erfgoed, communicatie van geschiedenis, vrijwilligers en gemeenschappen.

Istori-Istori Maluku
Het Streekmuseum Krimpenerwaard heeft haar nominatie te danken aan een samenwerking met een groep vrijwilligers uit de Molukse gemeenschap in Krimpen aan den IJssel. Al sinds 2018 is het museum in gesprek met de vrijwilligersgroep.

Er was behoefte om de Molukse geschiedenis van Krimpen een plekje te geven in het museum. “En dat is gelukt. Samen met de groep vrijwilligers is een tentoonstelling samengesteld, zijn er lezingen en muzikale optredens georganiseerd en zijn de eerste stappen gezet in de ontwikkeling van een lesprogramma voor basisscholen.”

De prijs
De Erfgoedparel is een teken van waardering voor het goede werk dat vrijwilligers doen bij musea, archieven, molens, kastelen of andere erfgoedinstellingen in Zuid-Holland. Uit bijna dertig inzendingen was Istori-Istori Maluku al één van de laatste vijf genomineerden. “De nominatie op zich was al een grote eer. Het museum mocht naar aanleiding van de nominatie een filmploeg ontvangen met een prachtig promotiefilmpje als resultaat.”

Na een uitgebreid programma werden de publieksprijs en de vakjuryprijs uitgereikt. “Het museum bedankte alle stemmers, de vrijwilligers uit de Molukse gemeenschap die hebben bijgedragen aan dit project en natuurlijk Erfgoedhuis Zuid-Holland voor de vakjuryprijs van 2000 euro.”

Foto: Streekmuseum Krimpenerwaard

Dit bericht is 522 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief