Archieven

Dit bericht is 2688 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Een klein jaar geleden vertelde Corine de Haij hoe zij haar passie voor streekproducten van lokale producenten wilde combineren met de zorg voor mensen die minder gemakkelijk een plek op de arbeidsmarkt weten te veroveren. Samen met een aantal vrijwilligers richtte zij een stichting op die als Streekwinkel Krimpenerwaard steeds meer vorm begint te krijgen.

Het beoogde doel is een echte winkel in een drukke winkelstraat in één van de kernen van de gemeente Krimpenerwaard, waar klanten een ruime keuze hebben uit producten die in diezelfde gemeente door kleinschalige producenten zijn gemaakt of gekweekt. Denk aan groenten en fruit, vlees of vis, eieren, kaas, honing en jam, bier of ijs van volle melk.

“Als je al die producten nu wilt kopen moet je de halve Krimpenerwaard doorkruisen en daar heeft niet iedereen tijd of gelegenheid voor”, redeneerde Corine. “En dan is een plek waarop al die lekkere dingen bij elkaar in de schappen liggen natuurlijk wel zo handig.” In zo’n winkel kunnen naast vrijwilligers ook mensen worden ingezet die wat meer moeite dan gemiddeld hebben om een plek op de arbeidsmarkt te veroveren. “Daar kunnen ze onder begeleiding werkervaring opdoen die hen helpt een betaalde baan of een andere zinvolle dagbesteding te vinden.”

Webwinkel
Een fysieke winkelruimte is nog niet gevonden, maar de Streekwinkel Krimpenerwaard heeft inmiddels wel een webshop geopend, waarop cliënten hun bestelling kunnen plaatsen. Het systeem werkt simpel:
Voor zondagavond 24.00 uur leg je via www.streekwinkelkrimpenerwaard.nl de producten die je wilt hebben in je winkelmandje. Vervolgens reken je digitaal af en dan gaan de medewerkers aan de slag om de bestellingen te plaatsen bij de verschillende leveranciers. Op vrijdagmorgen worden de bestelde goederen bij de boeren en buitenlui opgehaald, gesorteerd en klaargezet. De cliënten kunnen er voor kiezen hun bestelling op vrijdagmiddag zelf op te halen in het distributiecentrum, gebouw De Schakel in Bergambacht of thuis te laten bezorgen door vrijwilligers van Krimpenerwaard koopt lokaal.

De eerste stap naar een echte winkel die een ontmoetingsplaats moet worden voor mensen die producten uit onze eigen achtertuin een warm hart toedragen, is gezet. De inrichting van de Streekwinkel Krimpenerwaard is een kwestie van tijd. “Komt goed”, aldus Corine, die haar zoektocht naar een geschikte maar bovenal betaalbare winkelruimte voortzet.

Dit bericht is 2688 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief