Archieven

Dit bericht is 1785 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Ook in 2020 stelt de gemeente Krimpenerwaard subsidie beschikbaar aan de Werkgroep Krimpenerwaard Reanimeert voor het organiseren van gratis reanimatie- en herhalingscursussen voor inwoners.

Nieuwe data worden bekend gemaakt via Het Kontakt en www.krimpenerwaard.nl. Belangstellenden kunnen nu al hun interesse laten blijken door een e-mail te sturen naar hartveiligwonen@krimpenerwaard.nl.

Voor de herhalingscursussen krijgen de reeds gecertificeerden een persoonlijke uitnodiging via de e-mail. Wie de reanimatietraining met succes heeft afgerond kan zich aanmelden als burghulpverlener via www.mijnhartslagnu.nl. Hij of zij wordt dan opgeroepen worden als in de eigen buurt iemand een hartstilstand krijgt.

In de gemeente Krimpenerwaard zijn al reeds 1081 burgerhulpverleners actief.

Om de burgerhulpverlening goed te laten functioneren zijn er, naast zoveel mogelijk burgerhulpverleners, ook voldoende Automatische Externe Defibrillatoren (AED) nodig. In 2018 heeft de gemeente Krimpenerwaard daarom 24 AED’s opgehangen, verspreid over de kernen. Deze zijn 24/7 beschikbaar. De gemeente Krimpenerwaard geeft momenteel geen subsidie voor de aanschaf van AED’s, AED buitenkasten of onderhoud van AED’s. Wie zelf het initiatief wil nemen voor aanschaf van een AED voor de eigen buurt, kan via de website www.buurtaed.nl geld inzamelen.

De bewoners van de Bovenkerkseweg in Stolwijk hebben via www.buurtaed.nl geld ingezameld en konden de AED met een korting van ruim duizend euro aanschaffen. Dankzij de enthousiaste reacties en donaties van de bewoners en van volkstuinvereniging Polderzicht was het benodigde bedrag al binnen twee weken bij elkaar. In december onthulde wethouder Lavinja Sleeuwenhoek deze AED op een centrale plaats in de buurt

Dit bericht is 1785 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief